Pand van Karsten Travelstore door brand verwoest

Karsten Travelstore brand

Drama voor Karsten Travelstore

Vrijdagavond is er brand uitgebroken in het pand van Karsten Travelstore in het Noord-Hollandse Zwaag. Helaas voor de directie, medewerkers en klanten van Karsten Travelstore is het de brandweer niet gelukt om de brand in een vroegtijdig stadium te kunnen bedwingen.

Het pand van Karsten is door de brand volledig verwoest. Zowel de voorraden, winkel en showroom als de producten die gereed waren voor verzending zijn daarbij verloren gegaan.

Een grote klap voor het team van Karsten. De mensen zijn inmiddels een beetje van de schrik bekomen. Het winkelpand en het atelier zijn dan wel volledig verwoest, maar daar is de reputatie van Karsten niet door aangetast. Het team van Karsten was gisteren al druk aan de slag om het bedrijf zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.

Tentenatelier

Omdat het tentenatelier zo snel mogelijk weer moet draaien, wordt er momenteel druk gezocht naar een tijdelijk onderkomen voor het atelier. Daarnaast moeten ook de voorraden van het atelier weer worden aangeschaft, en zijn er ook nieuwe machines benodigd. Er zijn tientallen bestellingen, die klaar voor verzending waren, verloren gegaan door de brand. Het maken van een tent is arbeidsintensief, ambachtelijk werk zodat het een tijdje zal duren voordat de verloren gegane tenten opnieuw zijn vervaardigd. Er is ook één geluk: de voor het tentenatelier van Karsten Tenten zo belangrijke mallen voor de tenten zijn gelukkig gehouden gebleven, omdat die in een ander pand waren opgeslagen.

Bijeenkomst

Er zijn uiteraard veel vragen, van zowel klanten als omwonenden. Daarom organiseert Karsten aanstaande zaterdag 17 maart een bijeenkomst. Daarin zal men proberen om vragen te beantwoorden en ook helderheid over de actuele stand van zaken. De exacte gegevens van de bijeenkomst (tijd, locatie) zal een dezer dagen bekend worden gemaakt via de website van Karsten Travelstore.

Like dit artikel
Tweet dit artikel