Pioneer multimediasysteem met navigatie én Apple CarPlay

Pioneer AVIC-F970DAB-C campers

Navigatie voor campers en caravans met AirPlay en DAB+

DÜSSELDORF – Op de komende Caravan Salon zal Pioneer haar nieuwste multimediasysteem voor campers en auto/aanhangercombinaties presenteren.

Met het Mediacenter AVIC-F970DAB-C zal Pioneer in als eerste aanbieder een apparaat op de markt brengen dat zowel speciaal voor campers ontwikkelde navigatiesoftware als met Apple CarPlay én DAB+ aan boord heeft.

De navigatiesoftware biedt voorgeïnstalleerde kaarten van maar liefst 45 Europese landen en een op campers en en auto/aanhangercombinaties gerichte configuratie waarbij men de eigenschappen van het voertuig of combinatie in het systeem kan opslaan zodat hier met de routeplanning rekening mee wordt gehouden. Het gevaar om onverwacht te worden geconfronteerd met te smalle wegen, te lage tunnels en viaducten alsmede tolwegen en inrijverboden behoort hiermee tot het verleden. Niet alle kaarten zijn voorzien van de daarvoor benodigde data, ze zijn bijgewerkt voor 25 landen. Het navigatiesysteem is bovendien ook voorzien van een database met 5600 camperovernachtingsplaatsen in Europa, afkomstig uit de Reisemobil Bordatlas.

Bijzonder is ook de aanwezigheid van Apple CarPlay: naast de Siri spraakherkenning kan het grote Multitouch dsplay van het Mediacenter ook worden gebruikt om de iPhone te bedienen. Hier zijn geen extra apps op de iPhone voor nodig. Alle iPhones met Lightning interface zijn compatible.

De geïntegreerde DAB+ radio-ontvanger is klaar voor de toekomst en biedt digitale ontvangstkwaliteit. Bij afwezigheid van dit signaal wordt automatisch op de FM ontvanger omgeschakeld.

Uiteraard kan het systeem ook worden gebruikt voor het beeld van de achteruitrijcamera, het heeft zelfs aansluitingen voor 2 camera’s. Bij gebruik van de achteruitrijcamera worden bovendien hulplijnen op de display gerenderd.

Voor een makkelijke en goede inbouw heeft Pioneer inbouwsets voor de meest gangbare campermodellen ontwikkeld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel