Primus Essential Trail Kit, een lichtgewicht gasbrander en pannenset

Primus Essential Trail Kit

Primus Essential Trail Kit, een lichtgewicht gasbrander en pannenset

De Essential Trail Kit bestaat uit een nieuwe gasbrander – de Essential Trail Stove – en een bijpassende set pannenset.

Hiermee is dit voor lichtgewicht kampeerders een handige en praktische combinatie van alles wat je nodig hebt om onderweg te koken, waar je ook bent.

Essential Trail Stove

De branderkop van de Essential Trail Stove is gebaseerd op de gepatenteerde Laminar Flow Burner technologie. Hierdoor is de gasbrander extreem compact en staat hij ook uiterst stabiel. Dat laatste on tegenstelling tot de meeste lichtgewicht gasbranders, die meestal behoorlijk wiebelig zijn. De pannendrager is zodanig geconstrueerd dat deze de vlam een uitstekende bescherming tegen de wind biedt. Door het ontbreken van inklapbare onderdelen is de gasbrander altijd klaar voor gebruik. De Essential Trail Stove heeft een diameter van 110 mm en is 60 mm hoog. Hij weegt 112 gram en geeft een vermogen van 2500 Watt. Dankzij het nieuwe regelventiel kan de hoogte van de vlam nauwkeuriger dan ooit worden ingesteld.

Essential Trek Pot

De Essential Trek Pot 1.0L is gemaakt van lichtgewicht, geanodiseerd aluminium en bestaat uit een pan van één liter plus koekenpan. De bodem is iets dikker dan de zijkanten. Daardoor wordt de temperatuur in de hele pan gelijkmatiger verdeeld. De bodem heeft ook een spiraalvormig patroon waardoor deze niet makkelijk op de pannendrager gaat schuiven en de warmteoverdracht verbetert. Ook de koekenpan is ook gemaakt van geanodiseerd aluminium. Deze dient tevens als deksel voor de normale pan zodat je hiermee sneller kunt koken en gekookt voedsel langer warm kunt houden. Beide delen zijn voorzien van een keramische antiaanbaklaag om het koken en schoonmaken te vergemakkelijken. Wanneer de Essential Trek Pot 1.0L niet in gebruik is, is deze groot genoeg om zowel het de gasbrander als een 230g gascassette in onder te brengen. De pannenset heeft een diameter van 117 mm en is 145 mm hoog. Het gewicht bedraagt 270 gram.

De Primus Essential Trail Kit is komend voorjaar bij de betere kampeer- en buitensportzaken verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel