Primus OpenFire: grillen, bakken en koken boven open vuur

primus-openfire

Primus OpenFire; het ideale kookgerei om eten te bereiden boven het open vuur.

ZOETERMEER – Het kan en mag niet op veel campings, maar er gaat voor de avontuurlijk ingestelde kampeerder natuurlijk niets boven het klaarmaken van eten boven een open vuur. Dit geeft een bijzonder gevoel en maakt de oerkok in je wakker.

De Primus OpenFire is ontwikkeld als het ideale kookgerei om eten te bereiden boven het open vuur. Het is een outdoor-cooking set die bestaat uit een bakpan en vuurschaal.

Primus heeft met de Openfire aardig zijn best gedaan. De OpenFire Pan bakpan is flink uit de kluiten gewassen en de Kamoto vuurschaal is uitklapbaar uitgevoerd. Daardoor kun je de set eenvoudig vervoeren en overal gebruiken. Het leuke daaraan is dat je dus bijna overal in no-time jouw eigen outdoorkeuken met flakkerende vlammen, knisperend hout en de smakelijke geur van lekker eten kunt creëren.

De Kamoto vuurschaal heeft een strak Zweeds design en is gemaakt van roestvrij staal. De vuurschaal is onderin voorzien van een luchtinlaat om een effectieve verbranding mogelijk te maken. Danksij de asbak die de grond beschermt is er geen sprake van eventuele brandplekken. Je vouwt de Kamoto eenvoudig open en met wat hout of briketten heb je zo een open vuur. Leg er het bijgeleverde grill rooster op en je kunt aan de slag voor een BBQ.

Als je niet wilt grillen maar koken of bakken, dan kun je daar de OpenFire Pan voor gebruiken. Deze plaats je met behulp van de stabiele pootjes zo bovenhet vuur. De langwerpige bakpan heeft een unieke drielaags bodem met een kern van aluminium en een buitenkant van roestvrijstaal. Aluminium zorgt voor een goede geleiding van de warmte en is licht, terwijl het roestvrijstaal gemakkelijk is schoon te maken en bovendien ook kras- en corrosiebestendig is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel