Kleinere en lichtere PowerXtreme LiFePO4 accu

PowerExtreme X10 accu mover

Kleine 10Ah versie in de PoweExtreme LiFePO4 serie

ZOETERMEER – Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs konden we ook een kleiner en lichter broertje in de serie LiFePO4 accu’s van PowerXtreme zien. De LiFePO4 accu’s werken op het veilige lithium ijzerfosfaat.

Dit soort accu’s kenmerkt zich door een lager gewicht van 2,1 kilo, een veel kleiner volume en bovenal een langere levensduur. Accu’s die dus bij uitstek geschikt zijn om de klassieke loodaccu’s, die nu nog vaak voor caravanmovers worden gebruikt, te vervangen.

Het voornaamste van accu’s voor een mover is niet de capaciteit, maar de maximale stroom die de accu kan leveren. De nieuwe PowerXtreme LiFePO4  X10 heeft een capaciteit van slechts 10 Ah maar kan moeiteloos stromen van wel 150A leveren, en daarmee zelfs een mover onder een caravan van 1500 kilo voeden en die dan 30 minuten onder zware omstandigheden laten werken.

Daarmee doet deze kleine krachtpatser niet onder voor de grotere en zwaardere accu’s op de markt. Bovendien is de PowerExtreme accu, in tegenstelling tot de lood- en gelaccu’s, geheel onderhoudsvrij. De nieuwe telg in de PowerXtreme serie is echt bedoeld voor het gebruik met een  mover. Waar in veel gevallen een loodaccu van zo’n 25 kilo wordt toegepast, kan nu ook worden volstaan met een accu die daar slechts een tiende van weegt. Omdat de LiFePO4 accu’s, in tegenstelling tot lood- en gelaccu’s echt onderhoudsvrij zijn, kun je deze accu aan het begin van de winter vol wegzetten. De accu mag in de winter namelijk geheel worden ontladen zonder dat de accu aan kwaliteit inboet. Uiteraard is het met zo’n lichte accu ook geen probleem om hem gewoon mee naar huis te nemen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel