Red Dot Award voor Hymermobil B-SL

Hymer Hymermobil B-SL 2018

Red Dot Award voor Hymermobil B-SL

Afgelopen zomer trok de introductie van de nieuwe Hymermobil B-klasse Supreme Line ontzettend veel aandacht. Dat was ook niet voor niets, want Hymer zette met haar nieuwste topmodel een nieuwe maatstaf in het hogere segment.

De inspanningen van Hymer worden beloond. Niet alleen omdat nieuwe B-SL ongetwijfeld een verkoopsucces zal zijn, maar ook omdat er een gerenommeerde designprijs aan de camper werd toegekend: een Red Dot Award.

De officiële prijsuitreiking zal pas in juli plaatsvinden, maar het nieuws wordt nu dus al door Hymer naar buiten gebracht. De Red Dot Award is een designprijs die door de vakjury van Design Zentrum Nordrhein-Westfalen e.V. wordt toegekend. Daarbij is men allesbehalve over één nacht ijs gegaan. De Hymermobil B-Klasse Supreme Line werd van binnen en buiten nauwkeurig bekeken, waarbij alle aspecten aan bod kwamen. De nieuwste generatie van de B-SL zit boordevol innovaties.

Zo is de camper gebouwd op het geheel nieuw ontwikkelde, superlichte SLC-chassis. Op dit chassis heeft Hymer een extra hoge, verwarmde dubbele bodem met thermische vakken gemaakt. Deze biedt aanzienlijk meer bergruimte dan gebruikelijk. Ook heeft de bodem een doorlaadvak waardoor ook heel lange voorwerpen kunnen worden meegenomen. Het nieuwe PUAL 2.0 opbouwconcept van de Hymermobil B-SL heeft een binnen- en buitenwand van aluminium met daartussen een verbeterde schuimcompositie. De constructie heeft een hoge stabiliteit en is volledig houtvrij. Mede dankzij het ontbreken van koudebruggen heeft de opbouw uitstekende isolatiewaarden.

Uiteraard voldoet een Hymer camper in het topsegment aan de strengste veiligheidsnormen. Standaard is de B-SL daarom voorzien van dagrijverlichting, airbags aan bestuurders- en passagierskant, ABS ESP en ASR.

Like dit artikel
Tweet dit artikel