Reich Easydriver met verbeterde bevestiging en voortaan ook via app te bedienen

Reich Easydriver

Reich Easydriver: verbeterde bevestiging en via app te bedienen

ZOETERMEER – Gewicht speelt bij caravans nog steeds een grote rol. Iedere caravan heeft nu eenmaal zijn beperkingen, qua laadvermogen. Wie een caravanmover onder zijn caravan monteert, levert daarmee al snel 10 à 20% van het beschikbare laadvermogen in.

Dit is iets dat ook Reich, de producent van de Easydriver caravanmover, beseft. Het bedrijf presenteerde op de Caravan Salon Düsseldorf daarom ook een vernieuwd bevestigingssysteem, dat aanzienlijk lichter is.

Met deze nieuwe bevestiging wordt niet alleen gewicht bespaard, ook de beperking van de bodemvrijheid, waarmee je met een caravanmover nu eenmaal te maken hebt, wordt iets teruggebracht. De gewichtsbesparing bedraagt zo’n 2 kilo, en de bodemvrijheid wordt dankzij de nieuwe bevestigingsmethode 1 cm meer. Ook kan de mover sneller worden gemonteerd, waarmee dus ook op arbeidsloon kan worden bespaard.

Wie nog meer gewicht wil besparen, kan gebruik maken van een extra lichte accu, zoals het Mobility-Power-Pack (MPP) met Lithium-Ion accu en geïntegreerd laadapparaat. De combinatie van de Easydriver Pro 1.8 en het Mobility-Power-Pack weegt samen slechts 32 kilo.

Bediening via app

Ook in de caravanbranche worden steeds meer apps gebruikt. Niet alleen om de verwarming, verlichting en ventilatie van de caravan te bedienen, maar ook de caravanmover. Nieuwe Easydriver movers vanaf bouwjaar 2016 kunnen ook via de smartphone (iOS en Android) worden bediend, zoals op de Caravan Salon werd gedemonstreerd.

Ook de oudere Easydriver movers zijn via de app te bedienen. Daar is dan wel een aanpassing voor nodig. Behalve de benodigde app controller (€ 99) moet de software namelijk een update krijgen. Voor die update dien je het kastje met de besturingselectronica en ook de afstandsbediening (via de dealer) naar Reich op te sturen. De dealer kan daar alle informatie over geven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel