Stash is de lichtste en meest compacte Jetboil ooit

Jetboil Stash

Stash is de lichtste en meest compacte Jetboil ooit

De naam Jetboil is een begrip onder backpackers en bikepackers. Deze compacte kookset, bestaande uit een combinatie van een gasbrander en pan, is in menig rugzak en fietstas te vinden.

Omdat het altijd beter – en lichter – kan, introduceert Jetboil een nog lichter en compacter model. Met de gloednieuwe Stash kunnen lichtgewicht kampeerders profiteren van een compactere, lichtere kookset zonder compromissen aan de prestaties te doen.

Compact

Met een gewicht van 200 gram is de 0,8L Stash 40 procent lichter dan de huidige 0,8L Zip. De Stash kan worden opgevouwen tot zijn eigen 0,8L kookpot en in het deksel kun je veilig een 100 grams gastankje en de stabilisatiepootjes bewaren. Het resultaat is zeer compact geheel, met een diameter van 112 mm en een hoogte van 130 mm. Perfect voor avonturiers die het gewicht en volume van hun bagage willen beperken.

Uitgekleed

Die gewichtsbesparing komt niet zomaar. Zo heeft Jetboil heeft de brander van titanium gemaakt. Ook heeft Jetboil, om gewicht te besparen, de brander een beetje uitgekleed. Zo zijn de regelaar en ontsteker achterwege gelaten. Nu moet je dus wel zelf een aansteker meenemen maar die had je waarschijnlijk toch al op de paklijst staan.

Prestaties

Qua prestaties lever je niets in met de Jetboil Stash. De nieuwe gasbrander brengt het water in de 0.8-liter FluxRing pan in 2,5 minuut aan de kook. Maar de Jetboil Stash is wel puur om dingen aan de kook te brengen, en snel wat te bakken. Er is immers geen regelaar dus je kunt niet iets langzaam laten sudderen. Hij is gemaakt om water aan de kook te brengen om koffie of thee te zetten, soep te maken of een vriesdroog maaltijd van kokend water te voorzien.

Like dit artikel
Tweet dit artikel