Telair introduceert generator met invertertechnologie

Telair generator inverter

Inverter voor zuivere en stabiele gelijkspanning

ERMELO – Met name camperaars moeten soms wel eens een beroep doen op een generator om de accu’s bij te laden. Los van het vaak hoger dan gewenste geluidsniveau hebben de meeste generatoren het probleem dat zij een niet zo zuivere en stabiele wisselspanning afgeven.

Net zoals bij omvormers van matige kwaliteit is de sinus die deze generatoren niet zuiver en stabiel waardoor veel elektronische apparaten bij deze spanning niet altijd even goed functioneren. Telair introduceert daarom een generator die de gegeneerde wisselspanning eerst omzet naar een gelijkspanning om die middels een ingebouwde inverter vervolgens weer om te zetten naar een zuivere sinusspanning.

Dit zorgt voor een perfecte frequentie- en spanningsstabiliteit zodat je in de camper of caravan niet langer bang te zijn dat bijvoorbeeld de tv, computer, huishoudelijke apparaten of ledverlichting last hebben van een onstabiele en onzuivere spanning waar ze vaak niet goed mee overweg kunnen.

Ondanks het feit dat dit een vrij gecompliceerde methode lijkt, verbruikt de generator minder brandstofverbruik bij dezelfde prestaties. Bovendien is het geluidsniveau, is de levensduur langer en zijn er minder onderhoudskosten. De verbrandingsmotor wordt namelijk automatisch geregeld al naargelang de omvang van de toegepaste belasting; dit houdt in dat er minder slijtage van de mechanische onderdelen en minder brandstofverbruik is. Aangezien de door de belasting gevraagde stroom vaak al verkregen wordt op een toerental van minder dan 3000 per minuut is het geluidsniveau ook lager. De meerpolige dynamo met permanente magneten zorgt voor een gemiddeld 30% lichtere generator dan een traditionele dieselgenerator. De Telair generator weegt slechts 81 kg, heeft een maximaal continu elektrisch vermogen van 2,6 kW (± 5%) en levert een spanning van 230V (±10%) bij een frequentie van 50 Hz (± 1%). De harmonische vervorming bedraagt maximaal 1%.

Like dit artikel
Tweet dit artikel