Teleco breidt reeks zonnepanelen uit met 130 W zonnepaneel

Teleco zonnepanelen camper

Teleco presenteert nieuw 130 W zonnepaneel

Het Italiaanse Teleco heeft al een paar zonnepanelen in het programma, maar breidt de reeks nu uit met een krachtiger zonnepaneel met een capaciteit van 130 W.

Het assortiment zonnepanelen van Teleco bestaat nu uit een flexibel zonnepaneel van 110 W en starre panelen van 100 en 130 W. Met de uitbreiding in de vorm van het TSP 130W Rigido zonnepaneel speelt Teleco in op de trend om steeds meer zelfvoorzienend te zijn en ‘off grid’ te kunnen kamperen.

Nauwelijks groter, maar 30% meer capaciteit

Aangezien we in de camper steeds meer stroomverbruikers hebben en meenemen, zoals laptops, multimediasystemen, tablets, smartphones en nog veel meer, stellen we steeds hogere eisen aan de eigen elektriciteitsvoorziening van de camper. Het grotere 130 W zonnepaneel zal – evenals een wat grotere huishoudaccu – een welkome aanvulling zijn voor mensen die wat meer autonomie wenden.

Teleco zonnepanelen camper

Het nieuwe TSP 130W Rigido zonnepaneel is qua oppervlakte slechts 8 procent groter maar biedt een 30% grotere capaciteit. Bovendien is het slechts 35 mm dik, en daarmee ook 5 mm dunner dan het TSP 100W Rigido zonnepaneel. Ook qua gewicht (7,8 t.o.v. 7,75 kg) is het krachtigere paneel amper zwaarder.

Het programma van Telecom omvat overigens nog meer producten die met elektriciteitsvoorziening te maken hebben, zoals generators op diesel, benzine en LPG, en ook een uitgebreid programma acculaders.

Like dit artikel
Tweet dit artikel