Therm-a-Rest breidt Questar serie uit

Therm-a-Rest Questar 0F/-18C slaapzak

Therm-a-Rest breidt Questar serie uit met ‘Zero Degree’ model

Wij kennen Therm-a-Rest in Nederland vooral van de slaapmatten, waarin het merk hier natuurlijk ook een enorme reputatie heeft opgebouwd.

Maar Therm-a-Rest maakt veel meer kampeer- en buitensportspullen, zoals tenten en slaapzakken. Als aanvulling op de in Amerika immens populaire Questar 20 slaapzak heeft het Amerikaanse merk haar programma uitgebreid met een zogenaamde ‘zero degree’ slaapzak.

Voor de goede orde: dat ‘zero degree’ betreft de temperatuur in graden Fahrenheit, wat overeenkomt met -18 graden Celsius. Dat is dan wel de ‘EN Limit’ temperatuur. Dat is weer wat anders dan de zogenaamde ‘EN comforttemperatuur’, die is van deze slaapzak namelijk -10 graden Celsius. Therm-a-Rest Questar 0F/-18C slaapzakDat betekent wel dat deze slaapzak prima geschikt is om in de winter mee te gaan kamperen. De nieuwe Questar 0F/-18C is voorzien van Nikwax Hydrophobic donzen isolatie, welke zo is ontwikkeld dat de lichaamswarmte zoveel mogelijk terug wordt gereflecteerd. Normaal dons wordt plakkerig als het nat is, en isoleert dan aanzienlijk minder goed. Dat probleem heb je niet dankzij de waterafstotende eigenschappen van de Nikwax behandeling. Om het pakvolume en gewicht zoveel mogelijk te beperken is de dikte van de isolatie niet overal gelijk, maar dikker op die plaatsen waar extra isolatie nodig is. Er is ook een extra warm gedeelte voor de voeten gemaakt.

De nieuwe Questar 0F/-18C is komend voorjaar leverbaar in de maten S, M en L. De middelste heeft een pakvolume van 10,3 liter en weegt 1360 gram. Hij is voorzien van SynergyLink connectors waarmee je de slaapzak perfect aan een Therm-a-Rest slaapmat kunt koppelen. De adviesprijs zal tussen de 250 en 300 euro liggen, waarmee het één van de scherpst geprijsde slaapzakken in dit segment is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel