Therm-a-Rest NeoAir UberLite: de lichtste geïsoleerde slaapmat ter wereld?

Therm-a-Rest NeoAir UberLite slaapmat

Therm-a-Rest NeoAir UberLite: de lichtste geïsoleerde slaapmat ter wereld?

Hij was afgelopen zomer al te zien op de OutDoor Messe in Friedrichshafen, en nu wordt bekend gemaakt dat hij inderdaad daadwerkelijk komende zomer verkrijgbaar is.

De Therm-a-Rest NeoAir UberLite is een slaapmat die wel eens de allerlichtste geïsoleerde slaapmat ter wereld zou kunnen zijn.

Klein en licht

Hij is opgerold ongeveer net zo groot al een blikje bier en weegt in de maat Regular amper 250 gram. Opgeblazen heb je een slaapmat van volwassen afmetingen. De UberLite is dan zelfs ruim 6 cm dik. De NeoAir UberLite lijkt op een normaal luchtbedje, maar door de Triangular Core Matrix is hij een stuk comfortabeler en ook veel beter geïsoleerd. Het lage gewicht van de UberLite moet ergens vandaan komen.

Ritselt minder

Deze mat heeft dan ook niet de extra reflecterende ThermoCapture binnenlaag die de andere NeoAir slaapmatten van Therm-a-Rest wel hebben. Dat heeft ook een voordeel: dat materiaal ritselt namelijk behoorlijk. Met de UberLite klinkt het daarom tenminste wat minder alsof je op een zak chips ligt te slapen als je je omdraait. Evengoed heeft de mat nog een heel behoorlijke isolatiewaarde (R-waarde 2.0).

Seizoen 2019 verkrijgbaar

De Therm-a-Rest NeoAir UberLite is daardoor ideaal voor rugzakkampeerders die een kleine, lichte slaapmat zoeken maar zo min mogelijk concessies aan het slaapcomfort willen doen. De UberLite biedt voldoende slaapcomfort ook een prima isolatie tot temperaturen even boven het vriespunt.  Zoals gezegd is de Therm-a-Rest UberLite komend zomerseizoen verkrijgbaar, hij is er dan in de maten Regular, Small en Large. De adviesprijs in de Verenigde Staten ligt op ongeveer 180 dollar, omgerekend 160 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel