Therm-a-Rest slaapzakken voortaan met gerecycled nylon tijk

Therm-a-Rest slaapzakken

Therm-a-Rest slaapzakken voortaan met gerecycled nylon tijk

Therm-a-Rest zetten stappen op het gebied van duurzaamheid met een nieuwe, uitgebreide collectie slaapzakken.

De nieuwe en vernieuwde Therm-a-Rest slaapzakken zijn voortaan gemaakt van een volledig gerecycled nylon. Dit materiaal is niet alleen duurzamer maar ook zachter en lichter. Hierdoor vormt het de ideale balans tussen duurzaamheid en technische prestaties.

Dit jaar viert Therm-a-Rest merk zijn 50e verjaardag. Sinds Therm-a-Rest meer dan 50 jaar geleden het allereerste zelfopblaasbare slaapmatje introduceerde, is het bedrijf toonaangevend geweest op het gebied van technische innovatie en design voor comfortbepalende zaken voor kampeerders. Dit met als doel om de meest comfortabele nachtrust onder de sterrenhemel te creëren.

Collectie slaapzakken uitgebreid en verbeterd

Komend voorjaar breidt Therm-a-Rest zijn collectie slaapzakken uit met een nieuwe varianten in de Parsec Collection (Parsec 0 en 32) en Ohm Collection (Ohm 20) alsmede updates van bestaande bestsellers. Maar het allerbelangrijkste is dat de collectie nu wordt gemaakt van 100% gerecycled GRS-gecertificeerd nylon. Dat materiaal draagt bij aan het verminderen van afval in de textielketen en voldoet tegelijkertijd aan de technische prestatienormen van de klanten van Therm-a-Rest. Het nieuwe nylonweefsel is niet alleen zachter, lichter en comfortabeler dan de bestaande stoffen, maar is ook net zo duurzaam. De nieuwe slaapzakken hebben ook een verbeterde – ruimere – pasvorm. Ze zijn voorzien van extra details, zoals een rits waar de stof niet in bekneld kan raken.

Parsec slaapzakken

Therm-a-Rest Parsec slaapzakkenTherm-a-Rest breidt zijn Parsec collectie van lichtgewicht slaapzakken uit met twee nieuwe temperatuurvarianten: 0 en 32 graden. Ook vernieuwt het de bestaande Parsec 20. De drie slaapzakken krijgen een nieuw ontwerp dat bestand is tegen koude weersomstandigheden en een 100% gerecyclede buitenkant en voering heeft. De duurzame Nikwax 800 fill Hydrophobic dons absorbeert 90% minder vocht en droogt drie keer sneller dan ander dons. De rits voorkomt scheuren en de verfijnde pasvorm – getest en geperfectioneerd in Therm-a-Rest’s eigen koude testruimte – zorgt voor optimale thermische efficiëntie en comfort met een nauwkeurige donsverdeling, een ruimere pasvorm en Toe-asis Foot Warmer Pocket.

Ohm slaapzakken

Therm-a-Rest Ohm slaapzakkenNaast de Parsec-collectie introduceert Therm-a-Rest ook een nieuwe temperatuurvariant in de Ohm-collectie: de Ohm 20. Dankzij de rits over de hele lengte kun je de Ohm 20 gebruiken als slaapzak en als deken – en je kunt er twee aan elkaar ritsen voor een knusse tweepersoons slaapzak. De veelzijdige semi-rechthoekige slaapzak bespaart gewicht en zorgt voor een ruimere en warmere nacht. Ook de Ohm-slaapzakken zijn voorzien van 900-fill Nikwax Hydrophobic dons dat 90% minder water absorbeert en 3 keer sneller droogt. Dit zonder gebruik te maken van gevaarlijke PFC’s. De ‘box baffled’ constructie maakt gebruik van gaaswanden om het dons precies te verdelen voor maximale loft en minimale koudebruggen. De kraag is voorzien van een nieuw trekkoord die de slaapzak nog beter afsluit.

Space Cowboy en Polar Ranger

Therm-a-Rest slaapzakkenAndere updates in de slaapzakkenlijn zijn de ultralichte, synthetisch gevulde Space Cowboy 45 en Polar Ranger -20. Beide slaapzakken hebben voortaan een 100% gerecyclede nylon buitenkant en voering en toegevoegde details zoals lichtere SynergyLink Connectors om hem gemakkelijk aan een slaapmat vast te maken, een verfijnde pasvorm en anti-knellende ritsen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel