VanTourer Urban leverbaar in drie uitvoeringen

VanTourer Urban buscamper op Mercedes Vito

De VanTourer Urban buscamper is leverbaar in drie uitvoeringen

Afgelopen zomer konden we op de Caravan Salon Düsseldorf de VanTourer Urban bewonderen. Een compacte buscamper, gebouwd op basis van een Mercedes Vito.

Deze slechts 5,13 m lange VanTourer Urban, die op de beurs behoorlijk wat bekijks trok, is bedoeld als allround voertuig en dus geschikt voor dagelijks vervoer, als vrijetijdsauto en als camper. Vantourer maakt nu meer informatie over de definitieve versie van het nieuwe model bekend.

Slaapplaatsen

Het interieur kan variabel worden ingedeeld dankzij de vele verstelbare en beweegbare elementen. Tot de basisuitrusting van de VanTourer Urban behoren onder meer een uitklapbare zit- en slaapbank en een hefdak met tweepersoons bed van 1,91 x 1,07 m. De achterbank staat op rails en kan worden verschoven om overdag meer ruimte te creëren. Indien nodig kan hij ook volledig worden verwijderd, bijvoorbeeld als de auto als bestelauto wordt gebruikt.

Keuken

Ook de keuken biedt veel flexibiliteit. Deze kan in de Comfort en Prime versie volledig worden verwijderd via de tweede schuifdeur aan de bestuurderszijde. Vervolgens kun je hem als buitenkeuken gebruiken. Bij dagelijks gebruik kun je de keuken in de garage opbergen om extra ruimte in het voertuig te creëren.

Drie varianten

De volledig uitgeruste camper op basis van de Mercedes Vito wordt aangeboden in drie varianten: Base, Comfort en Prime. Er zijn vier turbodieselmotoren van 102 tot 239 pk, optioneel ook met vierwielaandrijving, beschikbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel