Jubileummodellen bij Ahorn Camp

Jubileummodellen Ahorn Camp 30-Years-Edition

Jubileummodellen bij Ahorn Camp

De Duitse camperbouwer Ahorn Camp brengt ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum speciale modellen uit van de Camp- en Canada-serie alsmede de Van-serie uit.

Het in Speyer, in de deelstaat Rijnland-Palts gevestigde Ahorn Camp viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Ooit begonnen met twee man, heeft het nu meer dan 60 mensen in dienst. Maar het is nog steeds een familiebedrijf.

Ahorn Camp staat bekend om zeer aantrekkelijk geprijsde campers. Die bouwt het Duitse merk doorgaans op de Renault Master. Een basisvoertuig waar momenteel heel weinig grote camperfabrikanten gebruik van maken.

30-Years-Edition

De Ahorn Camp 30-Years-Edition is de naam van de speciale modellen die de Duitse camperbouwer ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum uitbrengt. De jubileumeditie onderscheidt zich door de uitgebreide standaarduitrusting en speciale graphics. Kopers kunnen niet alleen kiezen uit alle modellen uit de Camp- en Canada-serie, maar ook uit alle modellen uit de Van-serie buscampers. Deze zijn alle gebaseerd op de Renault Master. Aan de buitenkant zijn de speciale modellen te herkennen aan de zilver metallic cabine en de “30 Years” sticker op de carrosserie.

Jubileumpakket

In het interieur zijn de jubileummodellen voorzien van een speciale ‘Maple’ bekleding met jubileumopschrift. Ook krijgen kopers van een 30-Years model een koffieset, barbecueset en een fles wijn uit Toscane. De standaarduitrusting van de jubileummodellen is flink uitgebreid. Zo hebben ze bijvoorbeeld het Renault Chassis Pakket met airbag voor de passagier, MP3-radio, cruise control, elektrisch bedienbare ruiten en buitenspiegels. Daarnaast zijn ze ook voorzien van Design Pakket, waarbij de cabine is voorzien van dezelfde bekleding als de woonruimte alsmede chromen sierlijsten binnen en buiten. Ook zijn de voertuigen uitgerust met een achteruitrijcamera, een zonnescherm, vliegenhordeuren en lichtmetalen wielen. Ook omvat het jubileumpakket een rijassistentiepakket en een navigatiesysteem.

Indelingen

Het Ahorn Camp-programma omvat vier modellen: de alkoofcamper A 595, die slechts zes meter lang is, de eveneens heel korte halfintegraal camper T 590 en de iets langere T 660 en T 690. Bij de modellen uit de Canadaserie kan de klant kiezen uit zeven varianten. Deze serie omvat drie alkoof campers met tweepersoonsbedden, eenpersoonsbedden of stapelbedden achteraan, alsook vier halfintegrale modellen. Dit seizoen zijn er ook modellen met de momenteel heel populaire face-to-face zitgroep met tegenover elkaar geplaatste langsbanken. De 6,97 m lange Canada TU heeft weer een ruime rondzitgroep achterin, en daarbij ook de gebruikelijke kleine zitgroep met draaibare voorstoelen voorin. Boven beide zitgroepen bevinden zich elektrische hefbedden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel