Vernieuwd Kildwick Easyloo droogtoilet

Kildwick Easyloo droogtoilet

Vernieuwd Kildwick Easyloo droogtoilet

Perato GmbH uit Leipzig nam vorig jaar het Britse bedrijf Kildwick over. De eigenaar van Perato was gecharmeerd door het ecologische concept van het Kildwick droogtoilet. Dit combineert zuinigheid, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid met comfort.

Na de overname heeft Perato het droogtoilet van Kildwick verder doorontwikkeld. De nieuwe versie van het Kildwick droogtoilet die nu wordt geïntroduceerd, is de EasyLoo.

Droogtoilet

Een droogtoilet, ook wel droogscheidingstoilet genoemd, is een handige toiletoplossing voor mensen die liever geen toilet met chemische middelen willen gebruiken. Met het droogtoilet, dat geen water of chemicaliën nodig heeft, ben je onafhankelijk van campings, watervoorziening en dergelijke. In het toilet wordt de urine gescheiden van het ‘composteerbare’ deel. Je draagt zo bij aan de bescherming van het milieu. Het is geschikt voor gebruik in caravans en campers, maar ook in de vouwwagen en tent.

Zo werkt het

Het principe is eenvoudig: een scheidingselement onder de toiletbril scheidt de vaste stof van de vloeistof en stuurt deze naar aparte containers. Deze scheiding produceert tijdens de ontbinding geen schadelijke rottingsgassen en door de ingestrooide houtsnippers is er een frisse geur. Er wordt geen water gespoeld en ook geen onaangenaam ruikende chemicaliën gebruikt. De composteerbare afvalzak en de bus kunnen zo worden gelegd en afval kan gewoon worden weggegooid terwijl de urine in de normale riolering gaat. Een droogtoilet is ecologisch & duurzaam, stinkt niet, kan overal worden gebruikt en is hygiënisch.

Easyloo

Het nieuwe EasyLoo droogscheidingstoilet is rechtstreeks afgeleid van de klassieker van Britse Kildwick. De Easyloo heeft een draagvermogen van 140 kg en is verkrijgbaar als kant-en-klare versie of als bouwpakket. Alle Kildwick-producten worden in Duitsland geproduceerdDankzij de lichtgewicht multiplex panelen weegt het hele toilet slechts 13 kg. Dat is beduidend lager dan andere modellen op de markt. Door de compacte bouwvorm – de afmetingen zijn slechts 44,50 × 42,20 × 47,50 cm – past het Easyloo droogtoilet in nagenoeg alle recreatievoertuigen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel