ADAC onderzocht prijzen campings

kampeerzaken.nlDe Europeese campings hebben hun tarieven volgens de ADAC dit seizoen gemiddeld met 3 procent verhoogd. Dat is iets meer dan afgelopen seizoen, maar ook iets minder als de jaren daarvoor.

 

Gemiddeld betaalt men op de Europese campings € 34,30 voor een overnachting met 2 volwassenen en een kind van 10 jaar, inclusief de staanplaats voor een auto en caravan, elektriciteit, warme douches, toeslagen en belastingen.


 

Opvallend in het prijzenoverzicht is het het prijsniveau van de campings in Duitsland. Ondanks het feit dat deze campings qua comfort op een gelijk niveau staan als de campings in de overige Westeuropese landen, zijn de tarieven met gemiddeld € 26,57 relatief laag. Goedkopere campings vindt men in Polen (€ 19,97) en Hongarije ( € 23,23).  In deze landen zijn de rpijzen door de komst van de Euro licht gedaald.

 

Het duurste land om te kamperen is Italië met een gemiddeld prijs van € 44,60 per overnachting. In tegenstelling tot de voorgaande jaren zijn de prijzen hier overigens niet verhoogd. In Zwitserland moet men wel flink meer betalen voor een overnachting, de gemiddelde prijs van € 40,55 is maar liefst 11,4 procent hoger als vorig jaar. Dit is vooral terug te voeren aan de koers van de sterke Zwitserse Frank.

 

Ook in Frankrijk zijn de tarieven (nu gemiddels € 37,20) verhoogd met 8% waarmee het land definitief niet meer tot de voordeligste kampeerlanden behoort.

 

Verder meldt de ADAC dat vooral op de duurste campings er een relatief groot verschil is tussen de tarieven tussen het hoog- en laagseizoen. De in dit overzicht genoemde prijzen zijn gebaseerd op het hoogseizoen.

 

(klik op de foto voor een vergroting)

Bron: ADAC

Like dit artikel
Tweet dit artikel