Riant slapen zoals thuis in de Avento 365 TCB

kampeerzaken.nlMet de Avento Avance 365 TCB caravan zet fabrikant Kip Caravans Hoogeveen een compacte caravan op de markt waarin je net zo lekker als thuis kunt slapen. Binnen de Avance productlijn van Avento, die zich toch al kenmerkt door zijn handzame buitenbreedte van slechts 2.20 m, vervult de 365 TCB voortaan de rol van kleinste telg.

 Maar wie denkt dat het er in de Avance 365 benauwd aan toegaat, wordt blij verrast. Wat dacht u van bedmaten van 2 x 200 bij 80 cm, of optioneel een dubbelbed van 200 bij 200 cm.
Naast bovengenoemde beperkte buitenbreedte van 2.20 m, is de fabrikant erin geslaagd de opbouwlengte te beperken tot slechts 3.65 m. Daarmee speelt Avento in op de toenemende vraag naar vaste enkele bedden zonder dat daarvoor direct een forse trekauto nodig is.
Naast beperkte afmetingen beschikt de Avento ook qua gewicht over goede papieren. Het leeggewicht van de 365 TCB bedraagt, afhankelijk van het uitrustingsniveau, slechts 950 kg terwijl naar keuze het kenteken op 1200 of 1300 kg aangevraagd kan worden zodat respectievelijk een laadvermogen van 250 – 350 kg ontstaat.
Overdag kunnen de bedden door een simpele handeling iets naar de zijwand toegeschoven worden zodat deze dienst kunnen doen als comfortabele dinette. Aan het nachtkastje kan in de dagsituatie eenvoudig een tafel gekoppeld worden. Slim kampeerzaken.nldetail is dat dezelfde tafel ook buiten de caravan dienst kan doen middels een op de zijwand aanwezige inhaakconstructie, ideaal voor trekkende kampeerders die een hekel hebben aan teveel bagage.
Naast het nieuws van de 365 TCB blijven voor modeljaar 2008 verder beide actiemodellen AvaGrande 445 TF en AvaAxion 465 TF voorlopig nog in het programma. Ook hebben alle Avento’s voortaan een vaste verswatertank van 30L met buitenvulopening. De Gran Turismo, Caravan van het Jaar 2005, is als 500 TF behoorlijk in prijs verlaagd omdat o.a. het Alde vloeistofverwarmingssysteem niet meer in de standaard uitrusting meegeleverd wordt.
kampeerzaken.nlDe Avento Avance 365 TCB is momenteel uiteraard te bewonderen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te Utrecht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel