Bouw je eigen katoenen paleis met de Midgard van Nordisk

Nordisk Midgard tent

Bouw je eigen katoenen paleis met de Midgard van Nordisk

Stel je voor dat je je eigen vakantiepaleis bouwt kunt bouwen, van een modulair opgebouwde tent. Dat kan met het prijswinnende, majestueuze Midgard-concept van de Noorse outdoorspecialist Nordisk.

Met Midgard kun je eindeloos bouwen aan je eigen paleis van natuurvriendelijke, authentiek katoen. Een bijna glamoureus paleis, waarmee je op de camping niet alleen de show steelt maar ook alle ruimte en mogelijkheden hebt die je je maar kunt wensen.

Midgard: een paleis van katoen

In de Noorse mythologie was Midgard het centrum van de wereld waar mensen leefden. Hier waren sociale contacten uiterst belangrijk voor het welzijn van de bevolking. Ze werden dan ook intensief gecultiveerd. De klassieke ‘langhuizen’ en iconische stafkerken zijn voorbeelden van sociale ontmoetingsplaatsen van de Vikingen. Met deze gedachte is het idee van de Midgard serie geboren. Midgard biedt ruimte voor gemeenschappelijke en sociale activiteiten – maar tegelijkertijd is er ook de mogelijkheid om kleinere slaapcabines te combineren met de ‘huiskamer’ om zo de nodige privacy te creëren. Met Midgard kun je het buitengevoel op een nieuwe en bijzondere wijze beleven.

Gebaseerd op oude Scandinavische structuren

De architectonische basis van de oude Scandinavische structuren wordt gebruikt als inspiratiebron voor het creëren van ruimte en gemeenschap in het Midgard-concept. Grote openbare gebouwen en kerken begonnen als een enkelvoudig bouwwerk of middenstuk, van waaruit extra kleinere gebouwen de ruimte konden vergroten om meer mensen of functies te huisvesten. Dit is het algemene principe achter het hele Midgard-concept, waarbij ook de langhuizen als inspiratiebron dienen voor de langgerekte nokvorm van de Vimur. Bescherming tegen het weer, de natuur en de kwade goden werd vaak geboden door grote dakconstructies over de onderliggende structuur te laten lopen. Dit wordt een overstek genoemd en wordt ook gebruikt in de gehele Midgard producten.

Geen tentstokken dankzij Turtle Hub-constructie

Nordisk Midgard Turtle HubAls je in de Midgard-tent zit, zult je merken dat wat de Midgard onder andere zo bijzonder maakt. Er zijn namelijk geen tentstokken die in de weg staan. Dankzij de Het is moeilijk te geloven, maar Midgard biedt dankzij de innovatieve, gepatenteerde Turtle Hub-constructie veel ruimte en een overdaad aan stahoogte zonder vervelende stokken. Daardoor kun je jouw katoenen paleis precies zo inrichten als je wilt. De Turtle Hub-constructie is een ingenieus stokkensysteem dat zorgt voor een perfecte ondersteuning en een optimale verdeling van de krachten. Je kunt de tentstokken op verschillende manieren (bijv. A- of T-vorm) samenstellen zodat je zo min mogelijk kostbare ruimte in de tent verspilt.

Vier producten

De Midgard-serie bestaat uit vier producten. Ze kunnen individueel of in combinatie met elkaar worden gebruikt, afhankelijk van de behoeften van de kampeerder. De Midgard-middenstukken zijn leverbaar in een oppervlakte van 9,2 en 20,0 m². Deze vormen de grote middenstructuur in het Midgard-concept. De Vimur-tenten (4,8 of 5,6 m²) vormen de twee kleinere structuren of uitbreidingen in het concept.

Hoewel elk product dient als een op zichzelf staand product, is het ultieme kenmerk van de Midgard serie de ingenieuze connectiviteit. Het unieke dockingsysteem stelt de kampeerder in staat om de ruimte uit te breiden en een gemeenschap op te bouwen op een ongekende manier, waarbij geen sprake is van belemmerende centrale stokken.

Scandinavian Outdoor Award

Het Midgard-concept heeft de Scandinavian Outdoor Award gewonnen in de categorie ‘Hardeware’. De motivering van je jury: “Het opzetten van familie- of groepstenten kan vaak een uitdaging zijn. Dankzij de innovatieve stokconfiguratie kan de overall winnaar binnen enkele minuten worden opgezet, waardoor een kathedraalachtige tent ontstaat, geïnspireerd op het oude Scandinavische design. De ontwerpoplossing is de middenstang die normaal gesproken altijd in de weg staat. De tent biedt ook een geweldig klimaat door het technische katoenweefsel en de effectieve ontluchtingsmogelijkheden. Superstevige materialen beloven een lange levensduur. Als er meer ruimte nodig is, kunnen er extra tenten aan het bestaande model worden geritst.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel