Dit zijn de ANWB Campings van het Jaar 2024

Dit zijn de ANWB Campings van het Jaar 2024

Dit zijn de ANWB Campings van het Jaar 2024

Kamperen blijft een populaire vakantiekeuze onder Nederlanders. En bij de keuze voor de camping voor hun komende vakantie is de jaarlijkse ANWB-verkiezing voor ‘Camping van het Jaar’ vaak een belangrijke leidraad. Daarom is deze verkiezing, die niet alleen de beste campings in de schijnwerpers zet maar daarmee ook trends en innovaties in de kampeerwereld naar voren laat komen, nog steeds een interessant evenement.

De ANWB organiseert deze verkiezing al sinds 1987, die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze erkenningen binnen de kampeersector. Een vakjury, bestaande uit deskundigen op het gebied van kamperen, nomineert campings in verschillende categorieën. Vervolgens brengen ANWB-leden hun stem uit, waarbij ze beoordelen op aspecten als service, gastvrijheid en prijs-kwaliteitverhouding. Dit met het doel om kampeerders te inspireren en informeren over de mooiste kampeerterreinen in binnen- en buitenland.

Zes winnaars

De editie van 2024 zag zes winnaars: drie categorieën, met ieder een winnaar uit Nederland en een uit het buitenland. De categorieën weerspiegelen steeds de diversiteit en actuele trends binnen de kampeerwereld.

De fijnste familiecampings

In de categorie ‘Fijnste Familiecamping met Zwembad en Waterpret’ werd Camping De Kleine Wolf in Stegeren, Overijssel, als winnaar aangeduid. Deze camping, die deze prijs al vaker in de wacht sleepte, blinkt uit in faciliteiten voor waterpret en biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud. Over de grens werd Camping Piani di Clodia in het Italiaanse Lazise bekroond. Beide campings delen hun focus op familievriendelijkheid, met uitgebreide zwemfaciliteiten en animatie voor kinderen, en ook scoren ze hoog op gastvrijheid en service.

De beste kleine campings

Voor de liefhebbers van rust en natuur kwam Camping De Munnikenhof in Terheijden, Noord-Brabant, als beste uit de bus in de categorie ‘Beste Kleine Camping’. Met zijn ruime staanplaatsen biedt deze camping een oase van rust midden in de natuur. In dezelfde categorie, maar dan in Frankrijk, viel de eer te beurt aan Camping Domaine La Libaudié in La Bastide-Solages. Deze camping blinkt eveneens uit in het bieden van een rustgevende en natuurrijke omgeving.

De meest bijzondere huuraccommodaties

De categorie ‘Meest Bijzondere Huuraccommodatie’ onderstreept de groeiende trend van unieke huurverblijven op campings. In deze categorie was de ‘Zeeuwse Dijksuite’ op camping De Paardekreek in Kortgene de winnaar in eigen land. Deze suite combineert luxe met een authentieke kampeerervaring en biedt een unieke kijk op de Zeeuwse natuur. Over de grens, in Italië, won het chalet op camping Catinaccio Rosengarten in Pozza di Fassa. Dit dankzij de opvallende combinatie van comfort en design, en de ligging in een adembenemende bergomgeving.

Kwaliteit en innovatie

De impact van de ANWB-verkiezing reikt verder dan alleen het in de kijker zetten van uitmuntende campings. Het is een erkenning van kwaliteit en innovatie die zowel voor campinghouders als kampeerders van belang is. Deze erkenning stimuleert de hele sector om te blijven innoveren en verbeteren, waardoor de kampeerervaring voor iedereen verrijkt wordt. Bovendien stimuleert dit de campingbranche om te blijven streven naar een marktconform en winstgevend verdienmodel, wat toch onontbeerlijk voor de toekomst is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel