Twents Rent-a-Tent wordt marktleider door overname bungalowtenten Vacansoleil

Twents Rent-a-Tent breidt uit door overname bungalowtenten Vacansoleil

Twents Rent-a-Tent wordt marktleider door overname bungalowtenten Vacansoleil

Rent-a-Tent, een bekende speler in de Nederlandse kampeerindustrie, heeft een belangrijke stap gezet door de overname van de bungalowtenten van het failliete Vacansoleil. Hierdoor wordt het kampeeraanbod van het in het Twentse Markelo gevestigde Rent-a-Tent een stuk groter en positioneert het bedrijf als een prominente speler op de Europese kampeermarkt.

Door de overname van Vacansoleil’s bungalowtenten neemt Rent-a-Tent zelfs een leidende positie in op de Europese kampeermarkt. Het wordt namelijk de grootste aanbieder van kampeervakanties in ingerichte tenten. Deze ontwikkeling is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor Rent-a-Tent, maar weerspiegelt ook de dynamiek en veerkracht van de Nederlandse campingbranche in veranderende economische tijden.

Overname

De overeenkomst tussen Rent-a-Tent en de Franse reisorganisatie ECG is tot stand gekomen na het faillissement van Vacansoleil. De curator van Vacansoleil had eerder de mobilhomes en tenten verkocht aan ECG, waarna Rent-a-Tent een deal sloot om de bungalowtenten over te nemen. Dit betekent een aanzienlijke uitbreiding van het kampeeraanbod van Rent-a-Tent, vooral op Europese campings.

Aanbod uitgebreid met tientallen campings

Met deze overname breidt Rent-a-Tent haar aanbod uit met tientallen drie-, vier- en vijfsterrencampings in tien Europese landen. De uitbreiding brengt echter ook uitdagingen met zich mee, zoals de logistiek rond de op- en afbouw van de extra tenten en het werven van gastechtparen voor het beheer op de campings. Eigenaar Hendrik Gersen benadrukt de enorme inspanning die nodig is om deze uitbreiding te realiseren.

Deze overname plaatst Rent-a-Tent in een unieke positie binnen de Europese kampeermarkt. Door het substantieel vergroten van hun aanbod van kampeervakanties in ingerichte tenten, wordt Rent-a-Tent nu namelijk beschouwd als de grootste aanbieder in dit marktsegment. Het nieuws van de overname van Vacansoleil’s bungalowtenten door Rent-a-Tent is dus niet alleen een mijlpaal voor het bedrijf, maar ook een belangrijke ontwikkeling voor de Nederlandse kampeerindustrie. Het toont ook aan hoe dynamisch en veerkrachtig deze sector is, zelfs in tijden van economische veranderingen.

Toekomstplannen

Rent-a-Tent heeft plannen om hun aanbod verder uit te breiden door samenwerkingen met diverse campings in binnen- en buitenland. Dit zal niet alleen zichtbaar worden op hun website, maar ook in het aantal nieuwe huurtenten en de uitbreiding naar nieuwe campings, wat de kampeerervaring voor Nederlandse gezinnen verrijkt.

Kamperen in Nederland onverminderd populair

Kamperen in een kant-en-klare tent blijft enorm populair in Nederland, vooral onder gezinnen. Rent-a-Tent speelt in op deze trend door betaalbare, duurzame en gezinsvriendelijke kampeervakanties aan te bieden. De overname van Vacansoleil’s tenten versterkt hun positie in deze markt in grote mate en waarborgt bovendien de aanwezigheid van het vroegere aanbod van Vacansoleil.

Like dit artikel
Tweet dit artikel