Dometic vervolgt overnamepad en lijft Igloo en Cadac in

Dometic overname Igloo en Cadac

Dometic vervolgt overnamepad en lijft Igloo en Cadac in

Het Zweedse Dometic zet zijn strategie – een snelle schaalvergroting door strategische overnames – voort. De afgelopen week heeft Dometic zowel Cadac als Igloo overgenomen.

Cadac kennen we in Nederland vooral van de populaire Skottelbraai’s. Igloo is in Europa wat minder bekend maar is wereldwijd een van de grootste leveranciers van koelboxen en aanverwante producten.

Met deze overnames heeft Dometic dit jaar maar liefst acht bedrijven overgenomen. Eerder volgden al bekende namen als Kampa, Buttner Elektronik, Enerdrive, Zamp Solar en Front Runner Outfitters.

Cadac

Bijna alle kampeerders en camperaars zijn wel bekend met het merk Cadac op het gebied van slim ontworpen, praktische en flexibele barbecues die vooral bekend zijn onder de Zuid-Afrikaanse benaming Skottelbraai. De producten van Cadac worden voornamelijk in heel Europa verkocht via een netwerk van meer dan 600 dealers. De netto-omzet bedroeg vorig ongeveer 17 miljoen euro. Het bedrijf was in particuliere handen en heeft ongeveer 40 voltijd werknemers.

Igloo

De overname van Igloo is misschien nog wel ingrijpender. De geschiedenis van Igloo begon in 1947 in een bescheiden metaalwerkplaats. Het begon ooit met producten om schoon water naar de werkplek te kunnen brengen. Niet veel later produceerde Igloo hoogwaardige, functionele koelboxen. In de loop der jaren breidde het assortiment zich uit met thermosflessen, drinkflessen en nog veel meer. Met meer dan 500 producten, verkocht via duizenden detaillisten over de hele wereld, kan Igloo zichzelf gerust de nummer één producent ter wereld van koelboxen en aanverwante producten noemen. Igloo heeft inmiddels 1200 werknemers in dienst. De producten van Igloo worden geproduceerd in een fabriek van meer dan 165.000 vierkante meter verdeeld over drie gebouwen in Katy, Texas.

Like dit artikel
Tweet dit artikel