Flinke plus in verkoopaantallen caravans en campers

verkoopaantallen caravans

Er worden weer meer nieuwe caravans verkocht. De verkoop van campers blijft nog steeds stijgen.

BUNNIK – Uit de halfjaarcijfers van de BOVAG en de vereniging voor Kampeer- en Caravanindustrie blijkt dat de verkoop van nieuwe caravans en campers nog steeds in de lift zit.

De Nederlandse kampeerliefhebbers hebben in de eerste helft van het jaar samen bijna 4300 nieuwe caravans gekocht, maar liefst 4,7 procent meer dan in de eerste helft van 2015.

Er werd wel een lichte daling geconstateerd in de verkoop van gebruikte caravans, hiervan werden bijna 6300 verkocht. De verkoop van nieuwe campers stijgt nog steeds, in de eerste helft van dit jaar werden 1100 nieuwe campers verkocht, een stijging van 14,3 procent. Ook gebruikte campers worden nog steeds meer verkocht, er werden in de eerste 6 maanden van dit jaar 3500 gebruikte campers verkocht, dat aantal is goed voor een stijging van 6,1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal campers in ons land is de afgelopen 10 jaar bijna verdubbeld. Volgens de Bovag en KCI is dit grotendeels te danken aan de vergrijzing. Het zijn vooral de ouderen die zich een camper kunnen veroorloven én ook genoeg gelegenheid hebben om er mee te gaan reizen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel