Trekauto van het Jaar 2012: Ford Focus Wagon 1.6 Ecoboost

kampeerzaken.nlOnze collega’s van de Kampeer & Caravan Kampioen kiezen zoals bekend ieder jaar de beste caravantrekker. Na uitgebreid testen op de DAF-proefbaan in St. Oedenrode is de Ford Focus Wagon 1.6 Ecoboost als beste Trekauto van het Jaar 2012 uit de bus gekomen.

 

Volgens de jury is de Ford niet alleen een prima caravantrekker, maar ook een prima vakantie-auto met een sterke en schone turbomotor.


 

Deelnemende auto’s

Aan de 2012-editie van de Trekautoverkiezing hebben in totaal 18 auto’s meegedaan, welke waren verdeeld over vijf verschillende klassen. In de A-klasse zegeviert de Citroën DS4 2.0 HDI. Winnaar van de B-klasse wordt de Ford Focus, tevens de overall winnaar. De Toyota Avensis Wagon 1.8 CVT blijkt de sterkste in de C-klasse. In de SUV-klasse eindigt de Skoda Yeti 1.4 TSI als eerste. Bij de MPV’s gaat de overwinning naar de nieuwe Opel Zafira 2.0 CDTi.

Twee jury’s

Het oordeel over de auto’s wordt gevormd door twee jury’s. Een non-driving jury beoordeelt of de auto geschikt is om mee op vakantie te gaan. De jury kijkt onder meer naar zitcomfort, bagageruimte en het gebruiksgemak van de trekhaak.

 

Een rijdende jury beoordeelt de capaciteiten van de auto’s als caravantrekker. Op de testbaan krijgt elke auto een caravan aan de haak waarmee verschillende proeven worden uitgevoerd. Ook wordt het comfort van de auto’s bepaald op rijstroken met verschillend wegdek.

Like dit artikel
Tweet dit artikel