Ruim 10% meer gebruikte caravans en campers verkocht

kampeerzaken.nlEr zijn de afgelopen maand door de Nederlandse caravan- en camperbedrijven maar liefst ruim 10 procent meer occasions verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar.

 

De cijfers van BOVAG en VWE laten zien dat de caravan- en camperbedrijven in maart 10,8 procent meer gebruikte campers aan particulieren hebben verkocht dan in maart 2011. Er werden ook meer gebruikte caravans verkocht, maar liefst 10,2% meer dan in dezelfde maand vorig jaar.


 

Campers

In de afgelopen twaalf maanden werden 4.861 gebruikte campers verkocht; dat is een plus van 7,8 procent ten opzichte van de periode april 2010 tot en met maart 2011. Bovendien werden er 1.401 nieuwe campers verkocht in de laatste twaalf maanden en dat is 6,9 procent meer dan in de twaalf maanden ervoor.

Caravans

Afgelopen maart leverden de caravanbedrijven 1.288 gebruikte caravans aan particulieren, dat zijn 10,2% meer caravans dan in dezelfde maand vorig jaar. In de periode april 2011 tot en met maart 2012 steeg het aantal verkochte occasions licht, met 1 procent ten opzichte van de twaalf maanden ervoor, tot een totaal van 13.337. De verkoop van nieuwe caravans daalde de laatste twaalf maanden met 4 procent in vergelijking met de periode april 2010 tot en met maart 2011, tot 8.708 stuks.

Consumenten kiezen voor zekerheid bij de vakhandel

Toine Crone, manager BOVAG Caravan- en Camperbedrijven: “Kamperen blijft immens populair onder Nederlanders en de handel komt rond deze tijd altijd vol op gang. Maar de enorme vraag naar gebruikte caravans en kampeerauto’s was afgelopen maand bijna niet bij te benen. Enerzijds zien we onder invloed van de economische omstandigheden de populariteit van het kamperen als voordelige vorm van vakantie vieren alsmaar toenemen, anderzijds maakt de consument een grondige afweging tussen een nieuw en een gebruikt kampeermiddel. Maar ook bij aankoop van een occasion wil men niet voor onaangename verrassingen komen te staan, vandaar dat de verkoop via de vakhandel en met garantie nu hoogtij viert.”

 

Bron: BOVAG

Like dit artikel
Tweet dit artikel