Meer campers op Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2007

kampeerzaken.nlDe Nederlandse kampeerders trekken er deze periode weer massaal op uit om met caravan, kampeerauto of vouwwagen te genieten van zon en natuur, rust en ontspanning in binnen- of buitenland. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die afgelopen najaar in Utrecht werd gehouden, was voor velen een onmisbare bron van informatie ter voorbereiding van de zomervakantie.
 Maar liefst 56.024 liefhebbers (2005: 51.023) lieten zich op de beurs informeren over het nieuwste aanbod en de vele toeristische mogelijkheden, of bekwaamden zich in het achteruitrijden met auto en caravan. Fabrikanten en importeurs presenteerden vele primeurs, gericht op veiligheid, gemak of comfort.
De voorbereidingen voor de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die wordt gehouden van 18 tot en met 24 oktober 2007 zijn inmiddels weer gestart. De exposanten zullen op deze nationale kampeer- en caravanmanifestatie weer een breed scala aan vernieuwde producten en toepassingen introduceren.

De groei van het segment kampeerauto’s is een van de meest opvallende ontwikkelingen op de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Recente cijfers van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie (K.C.I.) wijzen uit dat de verkopen van nieuwe kampeerauto’s de afgelopen jaren gestaag groeien en dat de omzet stevig in de lift zit. In 2005 werden 1113 nieuwe kampeerauto’s verkocht en vorig jaar 1322; een stijging van maar liefst 19%. Aantallen die mede door ons belastingstelsel (de beruchte BVB) op zich natuurlijk nog heel gering zijn vergeleken met de rest van Europa, maar de groei zal absoluut doorzetten. Ook de vergrijzing, en het feit dat vooral veel senioren aanzienlijk meer te besteden hebben dan vroeger, zal ongetwijfeld een rol spelen.
De aantrekkende markt wordt weerspiegeld in de recordoppervlakte van 8.000 m² (van de 34.000 m² netto) die op de komende Kampeer & Caravan Jaarbeurs is gereserveerd om ruimte te kunnen bieden aan alle nieuwe en bestaande kampeerauto modellen, van basic tot compleet uitgerust en zeer luxe. Het aanbod van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs omvat onder meer caravans, stacaravans, kampeerauto’s, vouwwagens/tenttrailers, voortenten, onderdelen en accessoires, informatie over verzekeringen, belastingen, toerisme en recreatie in binnen- en buitenland.
Start voorverkoop
Vanaf 30 augustus kan, tot opening beurs, met een korting van € 4 in de voorverkoop op www.kampeercaravanjaarbeurs.nl of bij de ANWB een kaartje worden gekocht (€ 10 i.p.v. € 14). De Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe in nauwe samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie K.C.I.

Like dit artikel
Tweet dit artikel