Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2006 met meer noviteiten dan ooit

Geen enkel ander volk is zo dol op kamperen als de Nederlander. De honderdduizenden die er vaak meerdere keren per jaar vol enthousiasme met caravan, kampeerauto, vouwwagen of tent op uit trekken oriënteren zich alweer volop op de aankopen voor het volgende kampeerseizoen en zullen nauwelijks kunnen wachten tot in Utrecht de Kampeer & Caravan Jaarbeurs weer van start gaat.
Op deze enige nationale caravan- en kampeermanifestatie kan van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 oktober in zes geheel gevulde Jaarbeurshallen weer naar hartelust worden genoten van een gevarieerd aanbod. Dit jaar met opvallend veel noviteiten, meer dan ooit.
 Positieve ontwikkelingen
Mede dankzij de goede ontwikkeling van de conjunctuur zijn de vooruitzichten van de branche uitermate positief, wat tot uiting komt in de goede verkoopcijfers in met name het segment kampeerauto’s. Ook het goede verloop van de Caravan Salon in Düsseldorf, die begin september werd afgesloten met een recordaantal kooplustige bezoekers onderstreept de verwachtingen voor de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2006.
Noviteiten
Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is dit jaar speciale aandacht voor de noviteiten, van complete innovaties tot slimme modificaties en praktische aanpassingen gericht op comfort, veiligheid en gebruiksgemak. Opvallende introducties zijn onder andere de veel bredere toepassing van hefbedden, waardoor tevens extra opbergruimte ontstaat, nieuwe chassis van kampeerauto’s en de aandacht voor design door de samenwerking met industrieel ontwerpers. Behalve voor luxe en design kunnen de beursbezoekers ook terecht bij fabrikanten met aantrekkelijk geprijsde caravans vanaf enkele duizenden euro’s.
Slingeren
Andere noviteiten zijn een elektronische beveiliging tegen het slingeren van een caravan, een neuswiel met automatische meting van de kogeldruk, een caravan met luchtvering en een revolutionaire ontwikkeling die het seizoen voor de caravanbezitter aanzienlijk verlengt. Deze en tientallen andere noviteiten worden medio september tijdens een ‘sneak preview’ aan de pers gepresenteerd met deskundige toelichting van de exposanten.
Nog veel meer
Naast deze spraakmakende toepassingen biedt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs uiteraard een prachtig kampeer- en caravanaanbod met een grote variatie aan campers, tour- en vouwcaravans, (voor)tenten, vouwwagens, bagage- en aanhangwagens, onderdelen, accessoires, informatie over verzekeringen, belastingen, toerisme en recreatie in binnen- en buitenland. Hoewel ook kampeertenten en stacaravans op het programma staan zal dit aanbod relatief klein zijn.
Voorverkoop
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe in nauwe samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op de laatste beursdag tot 17.00 uur.
Voor meer informatie en voorverkoop: www.kampeercaravanjaarbeurs.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel