Kamperen: eigenlijk best wel goed voor je relatie

kampeerzaken.nlOnze collega’s van de KCK hielden een grote enquete onder hun lezers, waarvan wij u de resultaten niet willen onthouden.

 

Kinderen leren op de camping meer sociale vaardigheden dan thuis, tweederde van de ondervraagde kampeerders geeft aan dat kamperen de relatie een “boost” geeft en bijna een kwart van de ondervraagden zegt op de camping meer seks te hebben dan thuis.

 

Dat blijkt uit de grote KCK-Kampeerenquête waaraan bijna 1400 abonnees meededen. Kamperen blijkt dus in veel opzichten een goede uitwerking te hebben op het dagelijks leven. 


 

Vrijheid

Bijna alle respondenten geven aan dat zij het gevoel van vrijheid de belangrijkste reden vinden om te kamperen. Het feit dat je dicht bij de natuur leeft is voor 62% belangrijk, en 57% vindt het heel plezierig dat op een camping alle status wegvalt. Verder wordt het feit dat je op een camping net even minder luxe hebt dan thuis door veel mensen juist als de kracht van het kamperen gezien.

 

Ouders vinden een kampeervakantie in 85% van de gevallen de leukste manier om met vakantie te gaan. Ook vindt 60% van de ouders dat kinderen op een camping meer sociale vaardigheden leren dan thuis.

 

Geen geruzie

Uiteraard kwam daarbij ook het cliché van de stellen die ruziënd samen de tent opzetten aan de orde. Niet geheel verrassend: dit is niet of nauwelijks van van toepassing. Meer dan de helft van de stellen maakt daarover helemaal geen ruzie, slechts 44% heeft er af en toe ruzie over. Er wordt sowieso weinig onderling geruzied. Ook al leef je als kamperend stel toch vrij dicht op elkaar, 75% ziet daarin geen enkele reden voor onmin.

  

Tweederde van de ondervraagden vindt juist dat een kampeervakantie de onderlinge band tussen partners en binnen het gezin meer versterkt dan een vakantie in een appartement of hotel zou doen. Driekwart van de ondervraagden vindt kamperen zelfs goed voor de relatie.
 

Liefdesleven
Bijna een kwart van de respondenten gaf aan op de camping meer seks te hebben dan thuis. Juist kampeerders boven de 50 jaar geven aan meer seks te hebben dan thuis. Dat heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat die groep overwegend in een caravan of camper kampeert, terwijl de jongere groep met een toch wat gehorige tent of vouwwagen op vakantie gaat.
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel