Oppompbare doorbraak voor caravan met hefdak

kampeerzaken.nlEen aantal jaren na de introductie van de oppompbare kampeertent introduceerde Karsten de oppompbare voortent voor caravans. Tot een omloopmaat van 9.80 meter kan er voor iedere willekeurige caravan een Karsten voortent worden gemaakt.
Helaas was dit tot voor kort alleen niet mogelijk voor een caravan met hefdak. Maar ook voor dit type caravan heeft Karsten een oppompbare voortent weten te ontwikkelen. Een doorbraak voor iedere kampeerder die met een caravan met hefdak op stap gaat. De voortent heeft nagenoeg geen stokken en is snel, maar vooral eenvoudig op te zetten.
 Waterdicht geheel
Karsten Tenten B.V. past iedere voortent in eigen atelier aan. U dient op afspraak een ochtend of middag met de caravan langs te komen maar zo kan wel een optimale pasvorm worden gegarandeerd. Doordat de rail aan bijvoorbeeld de Eriba caravans met hefdak erg laag zit is de afwatering slecht en loopt een gedeelte van het regenwater juist naar de rail toe. Het is alom bekent dat véél voortenten voor dit type caravan lekken op de aansluiting van de caravanrail en voortentpees.
Aangezien van een gerespecteerde tentenbouwer een waterdicht geheel wordt verwacht heeft Karsten Tenten bewust geen voortenten voor dit model geleverd omdat lekkage op de rail niet kon worden uitgesloten. In 2005 is het Karsten Tenten wel gelukt om het geheel waterdicht te krijgen waarna een aantal klanten deze voortent in de praktijk hebben getest.
Trots kon Karsten Tenten in januari 2006 tijdens de Caravana beurs in Zuidlaren deze tent aan het publiek presenteren. De reacties waren ronduit enthousiast.
kampeerzaken.nlNet als bij andere oppompbare Karsten voortenten kunt u kiezen uit een breed scala aan mogelijkheden. Zo zijn er diverse extra luifels leverbaar en kunt u extra ramen in de voortent laten zetten. De voortenten worden standaard uitgevoerd met een kunststof dak en de wanden kunnen uit acryl of een ademend katoen worden vervaardigd. Door de voorwand en alle zijwanden uit te ritsen ontstaat er een riante luifel.
Voor meer informatie over de oppompbare Karsten voortenten kunt u kijken op www.karstententen.nl.
Jan Schreur Caravans heeft aan de totstandkoming van de oppompbare voortent meegewerkt door voor de ontwikkeling en de Caravana beurs een caravan beschikbaar heeft gesteldte stellen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel