Sterke omzetgroei Knaus-Tabbert GmbH

kampeerzaken.nlDe Duitse fabrikant van caravans en kampeerauto’s Knaus Tabbert GmbH kan voor het 2e achtereenvolgende jaar een stijging van de omzetstijging bekendmaken.

 

Ondanks de bescheiden groei van de recreatievoertuigen in Europa in het algemeen heeft Knaus Tabbert GmbH met 238,6 miljoen Euro zijn oorspronkelijke omzetdoel voor 2011 zelfs overtroffen. Het concern realiseerde met bijna 12.800 geproduceerde voertuigen een 20% hogere omzet ten opzichte van het jaar 2010.


 

Bepalend voor dit positieve succes is de nieuw ontwikkelde campervloot van Knaus met modellen zoals de Sky TI, Sun TI en Sky I. Naast het marktconform aanpassen van de het leveringsprogramma heeft Knaus Tabbert GmbH zich in 2011 ook gericht gelegen op maatregelen met een strategisch karakter, zoals de aankoop van BavariaCamp en de strategische alliantie met de fabrikant van luxe kampeerauto’s Morelo.

 

„Al langer is er een trend naar kampeerauto´s. Wij hebben ons met deze ontwikkeling, samen met onze hoge mate van innovatie-activiteiten, de vele nieuwe ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande uitbreiding van ons assortiment onszelf in de kaart gespeeld”, aldus Giovanni Marcon, algemeen-directeur Knaus Tabbert GmbH. Ook in het 3e jaar na de herstart, blijft Knaus Tabbert daardoor zijn gezonde economische basis behouden en heeft zij een economisch eigen vermogen verhouding van 37 procent.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel