Nederlanders meest geziene campinggasten in Duitsland

kampeerzaken.nlDe Nederlandse kampeerders vormden in de periode januari t/m augustus 2009 opnieuw het grootste aandeel in het aantal buitenlandse campingovernachtingen in Duitsland.

 

Ook nu was het verschil met de andere landen groot, meldt het Statistische Bundesamt (Destatis) tijdens de opening van de beurs "Touristik & Caravaning", die gisteren in Leipzig haar deuren voor het publiek opende.


 

De Nederlanders waren de eerste 8 maanden van dit jaar goed voor 2 miljoen overnachtingen op de Duitse campings, wat overeenkomt met een aandeel van maar liefst 61,9 procent van totale aantal van 3,2  miljoen campingovernachtingen.

 

Op grote afstand volgden de:

 

  • Denen (aandeel 7,1%)
  • Zwitsers (aandeel 6,6%)
  • Belgen (aandeel 4,0 %)
  • Britten (aandeel 3,8%)

 

Het aantal Britten dat een Duitse camping bezocht is sterk gedaald, met maar liefst 12 procent vergeleken met vorig jaar. Dit is vooral te wijten aan de daling van het Britse Pond, waardoor een vakantie op het Europese vasteland voor de Britten aanzienlijk duurder is geworden. Het aantal overnachtingen van kampeerders uit de andere landen is over het algemeen wat toegenomen.

 

Het totale aantal overnachtingen op Duitse campings is behoorlijk gestegen. De stijging bedraagt, vergeleken met de eerste 8 maanden van vorig jaar, maar liefst 9,3%. De Duitse campingeigenaren draaiden dus een veel beter seizoen dan de eigenaren van de overige accomodaties in Duitsland, waar het aantal overnachtingen met maar 0,4% is gestegen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel