Nieuwe Garmin infotainmentsystemen voor campers

Garmin Vieo infotainmentsysteem camper

Garmin Vieo infotainmentsystemen voor campers

Garmin introduceert de Vieo 752, Vieo 852 en Vieo 1052. Deze serie geïntegreerde maar ook mobiele infotainmentsystemen is speciaal ontwikkeld voor campers.

De apparaten combineren camperspecifieke navigatie met Fusion premium entertainment. Ook hebben ze de mogelijkheid om verbonden te worden met geïntegreerde boordsystemen.

Ook voor aansturen van boordsystemen

Het laatste is vrij bijzonder. De nieuwe Garmin systemen zijn hiermee ook veel meer dan een navigatie- en infotainmentsysteem. De basis van het systeem bestaat uit het voertuigspecifieke RV 52 Stereo Dock, dat min of meer vergelijkbaar is met een 2-DIN inbouwframe. Hierin wordt het geselecteerde display (Vieo 752, 852 of 1052) geplaatst. Er is ook nog de optionele EmpirBus-technologie, waarmee mogelijkheid wordt geboden om geïntegreerde boordsystemen aan te sturen en te bewaken. Het display kan uit de Stereo Dock worden gehaald en dient dan als afstandsbediening voor de via EmpirBus aangesloten boordsystemen.

Voertuigspecifieke navigatie

Garmin Vieo infotainmentsysteem camperDe Garmin Vieo-serie voorzien van de beproefde Garmin-navigatiefuncties, die in dit geval voertuigspecifieke routebegeleiding op basis van lengte, hoogte en gewicht van de camper biedt. Voor extra veiligheid tijdens het rijden heeft de Garmin Vieo een handsfree-functie en spraakbesturing. Ook waarschuwt hij voor scherpe bochten, zijwind, oversteekplaatsen voor wilde dieren, steile hellingen en spoorwegovergangen. In combinatie met de smartphone en de Garmin Drive App ontvangen gebruikers op het display ook slimme meldingen, verkeersinformatie, weergegevens en meer. Ook zijn er vier poorten beschikbaar voor het installeren van compatibele camera’s voor de achterzijde (met chauffeursmicrofoon), de voorzijde, de zijkant en de dode hoek (geactiveerd door het knipperlicht).

Camping- en camperplaatsendatabases

De nieuwe Garmin-systemen bieden toegang tot duizenden Garmin POI’s en TripAdvisor en Foursquare aanbevelingen met beoordelingen van bezienswaardigheden, restaurants en activiteiten. Ook hebben de Vieo-modellen vooraf geïnstalleerde databases campingplaatsen en informatie van bekende aanbieders als de ASCI en NKC Campercontact. Ook is er een database met PARK-plaatsen en parkeerplaatsen voor campers en caravans.

Afstandsbediening

Bij aankomst op de camperplaats of camping, of bij een tussenstop, kan het display worden verwijderd van de magnetische voet. Daarna kan het als afstandsbediening worden gebruikt in, of in de directe nabijheid van de camper. Met behulp van EmpirBus-technologie kunnen compatibele on-board systemen draadloos worden beheerd, bijvoorbeeld om het voertuig waterpas te stellen, de verlichting te bedienen of om de status van de accu’s en brandstoftank op te halen.

Hoogwaardige entertainment

De Fusion entertainment zorgt voor een uitstekend geluid aan boord. Het hoogwaardige geluidssysteem biedt verschillende aansluitmogelijkheden, waaronder DAB-, AM/FM-radio, AUX- en USB-aansluitingen, Bluetooth, Apple AirPlay en UPnP. Dankzij de Multi-Zone technologie kunnen van de luidsprekers de hoge en lage tonen alsmede het volume in vier onafhankelijke audiozones worden geregeld. Elke zone worden benoemd om snel te bepalen welke moet worden aangepast. Daarnaast heeft het systeem ook Fusion DSP (Digital Signal Processing) technologie die het mogelijk maakt om het geluid dat naar compatibele luidsprekers wordt gestuurd individueel te optimaliseren voor elk gebied aan boord. Alles is bestuurbaar vanaf het dock, het verwijderbare bedieningspaneel, Garmin Smartwatches, de optionele Fusion ARX70 ANT-afstandsbediening of de Fusion Link-app voor smartphones.

Like dit artikel
Tweet dit artikel