Nieuwe webredacteur

kampeerzaken.nlKampeerZaken.nl heeft een nieuwe redacteur: Annemiek Simons is gek op kamperen, houdt van frisse lucht opsnuiven in de natuur, doet aan de zelfverdedigingssport aikido én leest graag boeken. Niet alleen zal zij u voorzien van het laatste nieuws, de handigste tips en de nieuwste trends op kampeergebied, ook zal zij in een maandelijkse column haar eigen kampeer- en aanverwante ervaringen met u delen. Hieronder leest u haar eerste column.

 


 

Naar buiten met gadgets

Ik ben een gadgetfreak. En dan bedoel ik niet dat ik naar de winkel ren zodra Apple wéér een nieuwe iPhone uitbrengt. Nee dat geloof ik wel, mijn huidige mobiel gaat nog wel een paar jaartjes mee. Ik lijk trouwens ook wel één van de laatste der Mohikanen die nog geen tablet of E-reader heeft. Noem me ouderwets: ik vind dat je koffie over boeken heen moet kunnen gooien, zonder dat de gevolgen rampzalig zijn. Van een tablet zie ik het nut niet in. Ik moet er wel bij zeggen dat ik zo’n dertien jaar geleden ook niet kon geloven dat ik ooit een mobiele telefoon zou aanschaffen. Wat een onnodige uitvinding vond ik dat! Maar een jaartje later kon ik me geen leven meer zonder voorstellen.


 

Waar ik echt warm voor loop is voor hightech kampeertools, handige gadgets en kekke outdoorkleding. Nieuwe wetenschappelijke inzichten in combinatie met oeroude kennis, dat vind ik helemaal prachtig. Bijvoorbeeld schoenen gevoerd met schapenwol en aan de buitenkant een laagje polytetrafluoretheen – beter bekend als Gore Tex. Dit soort uitvindingen maakt het leven van de mens net wat gemakkelijker. En dan vooral het leven van de kamperende, avontuurlijke, sportieve en de lekker-in-de-vrije-natuurvertoevende mens. Deze gaat vrijwillig de strijd aan met de elementen en kan daar wel wat hulp bij gebruiken. En als je die elementen weet te trotseren dan geeft dat een heerlijk gevoel!

 
 

Stel je voor: buiten is het donker en de temperatuur daalt rap tot ver onder het vriespunt. Sterren fonkelen in een kraakheldere hemel. De sneeuw dempt ieder geluid. Het is stil. En jij ligt behaaglijk te slapen, met slechts een paar lagen materiaal die je van de bijtende buitenlucht scheiden. Dat je kunt slapen zonder dat je tenen eraf vriezen, heb je te danken aan je merinowollen thermokleding en een mummyslaapzak met een vulling van ganzendons of juist van materialen die namen hebben als X-Static® en 3DPolarsoft. De lichtgewichttent waar je in ligt, is geïnspireerd op de lavvu, de nomadentent van de Samen uit Noord-Scandinavië. Een houtkacheltje dat wat nasmeult in het midden van de tent, doet je bijna vergeten dat het buiten Siberisch koud is. Met de hiking-app op je smartphone heb je al een uitdagende wandelroute uitgestippeld voor de volgende dag. Oké, handige gadgets hebben meestal stroom nodig en ze kunnen op heel vervelende momenten ineens het loodje leggen. Echt goede outdoorkleding is duur. En zelfs de beste tenten zijn niet opgewassen tegen overstromingen of windhozen – en ik spreek uit ervaring. Maar zolang je je bewust blijft van de beperkingen, is het buitenleven een perfecte speeltuin voor gadgetfreaks zoals ik.

Like dit artikel
Tweet dit artikel