NKC wordt Nederlandse uitgever CCI-card

kampeerzaken.nlNu de ANWB met het uitgeven van de CCI is gestopt ten faveure van de Camping Key Europe, heeft de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) besloten om in het vervolg de CCI-card in Nederland uit te gaan geven.

 

De CCI, ook wel bekend als het "campingcarnet", wordt door de NKC ook aan niet-leden verkocht, en wel voor € 7,50. Een noviteit, want voorheen konden alleen ANWB-leden in het bezit van het campingcarnet komen.


 

De NKC gaf in het verleden als lid van de FICC de CCI-card al uit voor haar leden. Na het beëindigen van het FICC lidmaatschap door de NKC was de card alleen nog beschikbaar voor leden van de ANWB.

 

Nu de ANWB de CCI-card heeft vervangen door de eigen kaart Camping Key Europe, dreigt het onafhankelijke campingcarnet uit Nederland te verdwijnen. De NKC is daarom opnieuw lid geworden van de FICC.

Strijd om de campingcards

Willem Helwegen, directeur van de NKC, met bijna 25.000 leden de grootste camperclub van Europa: “Er is een campingcardstrijd ontbrand. Elke uitgever van campinggidsen lijkt met een eigen ID-card te gaan komen. De ANWB heeft de CCI-card per 1 januari als het ware vervangen door de eigen kaart Camping Key Europe en ACSI heeft nu de ACSI Club ID, om maar even twee grote partijen te noemen. Wij vinden het belangrijk dat er een onafhankelijke card blijft bestaan, dus eentje los van commerciële belangen”.

 

Om die reden beperkt de NKC de uitgifte dan ook niet tot haar leden: “Als we een onafhankelijke kaart willen, dan moet die ook voor iedereen beschikbaar zijn. Vandaar dat we de CCI-card aan iedere kampeerder gaan aanbieden. Voor onze leden is hij gratis en zij krijgen in februari de CCI-card thuisgestuurd”, aldus Willem Helwegen, “ieder ander kan hem vanaf 24 februari voor € 7,50 (inclusief verzendkosten) bestellen.”

CCI-Card

CCI Card ook elders te verkrijgen

Update 11 januari: de CCI-Card is ook te verkrijgen bij de volgende organisaties:

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel