Tolheffing Duitsland gaat oktober 2020 in

Tolheffing Duitsland Autobahn

Tolheffing Duitsland gaat oktober 2020 in

Nog twee zomers kunnen we tolvrij over de Duitse Autobahn rijden, daarna zullen we toch echt tol moeten gaan betalen. Dit maakte de Andreas Scheuer, Duitse minister van Transport en Infrastructuur, bekend op Twitter.

Er is hard gewerkt aan de invoering van deze tolheffing. Deze zou eigenlijk al dit jaar worden ingevoerd maar vorig jaar maart werd bekend dat er de nodige vertraging was.

Vertraging

Deze vertraging had onder anderen te maken door de nodige problemen met de bescherming van persoonsgegevens van de automobilisten. Nu is het echter definitief. Vlak voor de jaarwisseling is de overeenkomst, waarmee de invoering per oktober 2020 wordt bekrachtigd, getekend. De Duitse minister Andreas Scheuer maakte in zijn nieuwjaarsboodschap op Twitter bekend dat de tolheffing in oktober 2020 wordt ingevoerd.

Duits-Oostenrijks consortium

De vergunning om de tol te gaan heffen is verleend aan een Duits-Oostenrijks consortium dat bestaat uit CTS Eventim (een Duits verkoopbureau voor concerttickets) en Kapsch TrafficCom (een Oostenrijkse aanbieder van tol-systemen).

Rechtszaak

De tolheffing is nog niet helemaal definitief. Er loopt bij het Europese Gerechtshof namelijk nog een rechtszaak tegen de voorgenomen tolheffing. Deze is aangespannen door Oostenrijk. De uitspraak van het Europese Gerechtshof wordt in de loop van 2019 verwacht.

Like dit artikel
Tweet dit artikel