Verkoopcijfers campers blijven stijgen

kampeerzaken.nlTerwijl de hoeveelheid verkochte caravans zich lijkt te stabiliseren worden er in ons land nog styeeds meer campers verkcoht. Er zijn vorige maand maar liefst 61% meer nieuwe campers geregistreerd dan in mei 2010.

 

Ook de gebruikte campers gingen grif van de hand, er zijn de eerste 5 maanden van dit jaar 17,9 % meer gebruikte campers verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.


 

Caravans

Er zijn in de eerste 5 maanden van dit jaar iets minder gebruikte caravans (-1,8%) verkocht dan in de eerste 5 maanden van 2010. De hoeveelheid nieuw geregistreerde caravans die de afgelopen maand zijn geregistreerd is weliswaar 1,8% hoger dan in mei 2010, maar gerekend over de eerste 5 maanden van dit jaar is er toch een kleine daling (-2,7%) vergeleken met vorig jaar.

 

Top 3

De meest verkochte merken bij de nieuwe caravans zijn Hobby, Fendt en Knaus, bij de nieuwe campers zijn Hymer, Adria en Bürstner het meest in trek.

 

Camperpark flink gegroeid

De hoeveelheid in Nederland geregistreerde campers blijft dankzij de stijgende verkopen uiteraard flink doorgroeien, er zijn de afgeloopen maanden maar liefst 5624 campers bij gekomen.

 

Bron: BOVAG

Like dit artikel
Tweet dit artikel