Camping wil tijdelijk uitbreiden tijdens Vierdaagse

De Grote AlteaOOSTERHOUT – Een camping in het Gelderse dorp Oosterhout nabij Nijmegen, wil rondom de Vierdaagse tijdelijk uitbreiden.

Camping De Grote Altena wil tijdens het wandelfestijn meer overnachtingsmogelijkheden bieden. De eigenaar wil in 2014 extra ruimte nabij de camping gebruiken.


Hij heeft daarom bij de gemeente toestemming gevraagd om in een uiterwaard aan de Waal zijn camping uit te breiden. Het is de bedoeling dat er voor veertig standplaatsen een ontheffing komt in de periode tussen 11 en 21 juli. De behoefte aan deze extra plaatsen is groot, want de camping zit momenteel al vol voor de Vierdaagse van volgend jaar.

De camping zou uit kunnen breiden met meer dan tweehonderd plekken gezien het aantal aanvragen dat binnen blijft stromen. De camping houdt de uitbreiding echter beperkt tot veertig plaatsen, omdat zoveel er anders problemen binnen de bestaande sanitaire faciliteiten zouden kunnen ontstaan.

Of er ook daadwerkelijk kan worden gekampeerd in de uiterwaard tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, is afhankelijk van het weer. Afgelopen voorjaar was er zo’n wateroverlast bij onze Oosterburen, dat de uiterwaarden tot eind juni vol water stonden. De speciale Vierdaagsefeesten camping die in een uiterwaard tegenover het Nijmeegse stadshart dit jaar voor het eerst zou openen, kon vanwege het hoge water dit jaar niet openen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel