Campravan Raptor XC is een complete caravan in een compacte teardrop trailer

Campravan Raptor XC camping trailer

Campravan Raptor XC is een complete caravan in een compacte teardrop trailer

Ook in Europa zien we ze steeds meer van die coole, stoere off-road campingtrailers. Meestal zijn die helaas zo compact dat je er met pijn en moeite in kunt slapen en amper comfort hebt.

Met de Campravan Raptor XC wil het Turkse bedrijf Hunter Caravan laten zien wat er allemaal mogelijk is als je zo’n campingtrailer iets groter maakt én uitrust met een grote slide-out.

Het fenomeen campingtrailers is vanuit Australië over komen waaien. Daar worden ze heel vaak gebruikt om de outback mee te gaan verkennen. Daar is men, mede vanwege het betere weer, gewend om vooral buiten te zijn en de trailer vooral voor het vervoer van de spullen te gebruiken. Maar in Europa zitten we wat meer binnen. Vandaar dat Hunter Caravan wat grotere campingtrailer met meer binnenruimte is gaan bouwen. De eerste modellen van deze fabrikant, de NTR 3X en NTR 4X, hebben een dinette, keukentje en kleine toiletruimte maar ogen ondanks de grote hoeveelheid ramen redelijk claustrofobisch.

Ruim en licht

Dat laatste kan niet worden gezegd van de Campravan Raptor XC. Die oogt ontzettend ruim en licht. Niet alleen vanwege de extra ruimte die men door middel van het uitschuifbare gedeelte, ook wel slide-out genoemd, heeft weten te creëren. Men heeft namelijk ook een grote hoeveelheid dakvensters geplaatst. De combinatie van licht en ruimte geeft de Campravan Raptor XC een bijzonder uitnodigend interieur. Dit in tegenstelling tot de zwarte gespoten buitenzijde. Daardoor is dat lichte interieur ook des te verrassender.

De Campravan Raptor XC biedt alle basisvoorzieningen van een tourcaravan op de compacte oppervlakte van een teardrop trailer, inclusief een volledig uitgeruste badkamer. In de ‘reismodus’ is de Raptor XC slechts 4,80 meter lang. Op de camping of kampeerplek is hij dankzij de uitschuifbare achterkant maar liefst 6,90 meter lang. Hij biedt slaapgelegenheid voor drie personen en kan dankzij zijn gewicht van 1.260 kg ook door een niet al te grote auto worden getrokken.

Indeling

Het slaapgedeelte in de slide-out heeft een ‘queensize’ matras voor twee volwassenen en ook de nodige opslagruimte aan de achterkant. Het is bijzonder genoeg door middel van een kleine ‘loopbrug’ gescheiden van de rest van het interieur. De woonkamer bestaat uit een lounge/eethoek met een L-vormige bank en een opklapbare tafel, die ’s nachts kan worden omgebouwd tot een eenpersoonsbed. Er is ook een compact keukenblok met een roestvrij stalen aanrecht, spoelbak, tweepits gasstel en een koelkast van behoorlijke afmetingen. Direct naast de keuken is de badkamer met een wastafel, toilet en douche.

Off-road

De Raptor XC staat op een stalen chassis terwijl de opbouw van binnen en van buiten van aluminium is gemaakt. Tussen de binnen- en buitenwand bevindt zich hoogwaardig XPS-isolatiemateriaal om de binnentemperatuur optimaal te houden. Omdat hij bedoeld is om ook off-road te kunnen rijden, staat hij op grote, stoere BFGoodrich all-terrain banden. De wielen zijn ook onafhankelijk geveerd.

Uiteraard is een voertuig als de Campravan Raptor XC niet goedkoop. Officiële prijzen hebben we niet kunnen vinden maar op Ebay staat een advertentie met een vraagprijs van bijna 40 mille. Voor wie geïnteresseerd is: er is ook een Duitse importeur, die is gevestigd in een dorpje tussen Stuttgart en Ulm.

Like dit artikel
Tweet dit artikel