De Hotomobil Troy is een aaibare, maar ook heel compacte caravan

Hotomobil Troy caravan

De Hotomobil Troy is een aaibare, maar ook heel compacte caravan

Om de een of andere reden komen uit Turkije vooral de ‘exoten’ onder de recreatievoertuigen. Dat bedoelen we alleen maar positief, want hoe leuk is het dat een land bekend staat om zijn originele producten?

We kennen al diverse kleine ‘tear drop’ trailers uit Turkije. De Hotomobil Troy is ook zo’n schattig caravannetje. Hij is een maatje groter maar nog wel heel compact. Ideaal voor wie alleen of met zijn tweetjes op pad wil en genoeg heeft aan een compact onderkomen.

Compact

Het voordeel van zo’n klein caravannetje is het geringe gewicht. Dat bedraagt maximaal 750 kil. Je hebt dus genoeg aan rijbewijs B en je kunt hem ook met een wat kleinere auto trekken. Maar wat kun je verwachten van een caravan van totaal 4,14 m lang, 1,95 m breed en 2,40 meter hoog? Die hoogte zorgt voor een stahoogte van 1,90 meter. Je moet dus niet al te lang zijn. Dat zie je ook aan de bedden. Er zijn twee indelingen maar in beide slaap je over de breedte, zodat de bedden slechts 1,90 m lang zijn. Wie zo’n kleine caravan wil kopen, moet dus niet al te lang zijn of bereid zijn een compromis te doen.

Aaibaar

Dat compacte formaat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Het rijden hiermee is een stuk eenvoudiger. De luchtweerstand is ook veel geringer wat zich uit in een veel geringer brandstof- of elektriciteitsverbruik. Op de camping is altijd wel een plekje te vinden. Bovendien hebben die kleine caravannetjes een onweerstaanbare ‘aaibare’ look. De kopers van de Hotomobil Troy kunnen ook nog eens kiezen uit een blauw/witte of rood/witte kleurencombinatie.

Indeling

Ondanks zijn bescheiden formaat biedt het interieur van de Hotomobil Troy zo’n beetje alles wat een grote caravan ook heeft. Met zijn geïsoleerde wanden, openslaande ramen en een Alko chassis doet hij amper onder voor de grote modellen. Er is keus uit een indeling met een standaardzit die tot een redelijk ruim tweepersoons bed kan worden omgebouwd, en een indeling met een kleinere standaardzit die je om kunt bouwen tot een redelijk krap tweepersoons bed, met daar tegenover een bank die je kunt ombouwen tot een eenpersoons bed.

Verder heeft hij een keukenblokje met gootsteen, tweepits kookplaat en een watertank van maar liefst 103 liter. En ondanks het compacte formaat is er ook een was/toiletruimte. De Hotomobil Troy heeft behalve een 220 volt aansluiting zelfs een boordaccu. Verder zijn er nog diverse accessoires te bestellen. Tegen onze verwachtingen in wordt de Hotomobil Troy al in West-Europa aangeboden, er zijn Hotomobil dealers in o.a. Duitsland en België.

Like dit artikel
Tweet dit artikel