Caravanclub SMV bezitters viert 25-jarig bestaan

SMV caravans 2ZEEWOLDE – Zo’n vijftig tot zeventig klassieke caravans van het Zweedse merk SMV komen vanaf morgen vier dagen bij elkaar op een camping in Zeewolde.

De bezitters van de oldtimers verzamelen zich om het 25-jarig jubileum te vieren van de gezelligheidsclub Dutch SMV Friends. Vier dagen lang pakken de initiatiefnemers groots uit met allerlei activiteiten.


Sinds 1988 zijn de Dutch SMV Friends bij elkaar. Zij bieden elkaar technische ondersteuning, geven een clubblad uit en kamperen gezamenlijk. Op de camping van recreatieterrein Erkemederstrand in Zeewolde komen de eigenaren van een Sörby Mekaniska Verkstadt caravan samen en vieren met elkaar het feit dat ze al een kwart eeuw regelmatig bijeenkomen. Activiteiten als een puzzelrit, boottocht, receptie, technische workshop, feestavond en een bezoek aan een themapark staan dit keer op het programma.

Begrip

Dutch SMV FriendsSMV caravans vormen ondanks de kleinschalige productie een begrip in de kampeerwereld. De fabriek die in 1948 werd opgestart in de Zweedse stad Örebro verwierf vooral in de jaren zestig een vaste schare klanten. Zij kozen vaak bewust voor het bijzondere concept dat bij de caravan bijeen kwam. Een hoog kwaliteitsniveau en luxueuze uitstraling  werden gecombineerd met een lichtgewichtconstructie en opvallend stabiele rijeigenschappen. De opvallende, aerodynamische vormgeving gaf veel bekijks en bracht SMV’s een zekere cultstatus.

Kennismaken

Wie zelf geen SMV bezit maar wel graag nader wil kennismaken met deze kekke caravan, is van harte welkom op het jubileumfeest. Vooral komende zaterdag- en zondagochtend lenen zich perfect voor een ontmoeting met de verschillende (retro)modellen die gedurende ongeveer zestig jaar geproduceerd werden. Daarbij laten veel eigenaren nieuwsgierige bezoekers graag hun trots van buiten én van binnen zien.

SMV caravansSMV caravans 3SMV caravans 4SMV cv

Like dit artikel
Tweet dit artikel