De Tipi XL van TS Buscamp: ruimtewonder met panoramisch uitzicht

TS Buscamp - Tipi XL buscamper

Tipi XL: buscamper met panoramisch uitzicht en verrassende indeling

De Tipi XL van TS Buscamp is een buscamper waarbij de ontwerpers duidelijk het begrip ‘omdenken’ hebben gebruikt. Het is een buscamper die je een klein beetje versteld doet staan. Hij valt wat uiterlijk betreft niet direct op, totdat je het grote panoramaraam aan de rechterzijde ziet.

Ook de verlaagde entree zal de nodige vraagtekens geven. Die verlaging zorgt ervoor dat deze camper van binnen opvallend ruim is. TS Buscamp heeft namelijk besloten om een deel van de vloer van de camper te verlagen, om zo extra veel ruimte te creëren. Maar ook het hefbed draagt daar in belangrijke mate aan bij, terwijl de grote zijruit voor een grootse ruimtelijke indruk én een groots panoramisch uitzicht zorgt.

Panoramisch uitzicht

Het meest bijzondere aspect aan de Tipi XL, is het feit dat hij is uitgerust met een panoramische achterwand die zorgt voor een zee van licht en een weids uitzicht. Dit maakt de leefruimte nog lichter en geeft je het gevoel van binnen en buiten te verbinden.

Grootse ruimtelijke indruk

En zo verhult deze relatief compacte camper een zee van ruimte en een originele en doordachte indeling. Zoals gezegd zijn de deels verlaagde vloer en het panoramische raam de sleutels tot de ruimtelijkheid van de Tipi XL. Hierdoor ontstaat een gevoel van openheid en lichtheid dat je niet zou verwachten in een camper van deze afmetingen.

De langsbank aan de linkerzijde vormt het hart van de camper. Mede dankzij het uitschuifbare tafelblad kun je hier prima werken, maar ook comfortabel relaxen, eten en spelletjes spelen. Bovendien kun je daarbij altijd genieten van een wijds uitzicht, want je zit recht achter het grote zijraam.  De zithoek kan eenvoudig worden omgebouwd tot een extra slaapplaats.

Het grote hefbed, dat boven de zithoek hangt, is een ander belangrijk element in de indeling. Dit bed verdwijnt naadloos in het plafond wanneer je het niet gebruikt, waardoor je een flexibele en vooral ruime leefruimte creëert. Ook vanuit het bed heb je overigens weer dat heerlijke panoramische uitzicht.

De keuken, aan de rechterzijde van de camper, is compact maar compleet, met alles wat je nodig hebt om heerlijke maaltijden te bereiden. De badkamer is aan de linkerzijde geplaatst en lijkt op het eerste gezicht veel te klein. Maar hij is niet alleen compleet, met een douche, toilet en wastafel, maar ook uittrekbaar zodat hij tijdens het daadwerkelijke gebruik een stuk ruimer is. Voorts is de Tipi XL voorzien van tal van slimme opbergoplossingen, die ervoor zorgen dat je heel efficiënt gebruik kunt maken van de beschikbare mogelijkheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel