Dethleffs lanceert nieuwe serie compacte halfintegraal campers

Dethleffs Globebus Go campers op Ford Transit

Dethleffs lanceert compacte Globebus Go campers

Onder de naam Globebus Go lanceert Dethleffs een nieuwe serie compacte half-integraalcampers op een Ford Transit chassis. De Duitse caravan- en camperbouwer lanceerde de Globebus Go campers op de CMT in Stuttgart, die nog tot en met komend weekend geopend is.

De nieuwe modellen zijn iets groter dan een buscamper, maar compacter en dus ook wendbaarder dan een ‘normale’ half-integraalcamper. Een ontwikkeling die we de laatste jaren steeds vaker zien. Deze compacte modellen waren eerst een niche maar nu bijna alle merken dit concept hebben geadopteerd, worden ze steeds meer mainstream.

Betaalbaar alternatief

De reden voor de keuze voor een Ford basisvoertuig zal duidelijk zijn: er is te veel vraag naar het meest populaire basisvoertuig, de Fiat Ducato. Dat noodzaakt camperfabrikanten om naar alternatieven te kijken. In het middensegment en hogere segment is dat meestal de Mercedes Sprinter of Volkswagen Crafter, in het betaalbare segment is de Ford Transit een populair alternatief.

Volgens Dethleffs biedt de 2,20 meter brede Globebus Go een uitstekende kwaliteit en goede prestaties tegen een zeer acceptabele prijs. De prijzen in Duitsland, waar geen BPM wordt geheven, beginnen bij ongeveer 60 mille. Daarvoor krijgen de kopers een compacte halfintegraal met een Ford Transit basisvoertuig, dat is uitgerust met voorwielaandrijving en een 130 pk EcoBlue dieselmotor. Ze zijn standaard voorzien van 6 kW dieselverwarming met geïntegreerde warmwaterboiler, een 95 Ah AGM huishoudaccu. De garage achterin is verwarmd, optioneel is er ook een winterpakket verkrijgbaar.

Twee indelingen

De Globebus Go serie bestaat vooralsnog uit twee modellen: de 5,99 meter lange T15 en de T45 die een lengte van 6,60 meter heeft. De T15 heeft een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed terwijl de iets langere T45 ruimte biedt voor twee in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden. Deze bedden kunnen worden samengevoegd tot een groot king-size bed. De bedden zijn voorzien van 15 centimeter dikke koudschuimmatrassen. Als optie biedt Dethleffs voor beide indelingen de mogelijkheid om een derde slaapgelegenheid van 2 bij 1,55 meter te realiseren.

Verder hebben beide modellen een overeenkomstige, klassiek te noemen indeling met een zitgroep aan de linkerzijde achter de voorstoelen. Aan de rechterzijde bevindt zich het keukenblokje met compressorkoelkast inclusief vriesvak, 2-pits kookplaat en spoelbak.

Om deze compacte modellen voldoende ruimte te geven, heeft Dethleffs veel aandacht besteed aan ruimtebesparende details. Zo heeft de badkamer een draaibare douchewand zodat de douche als deze niet nodig is geen ruimte in beslag neemt.

Het interieur van beide modellen is verder typisch Dethleffs: een harmonieuze combinatie van houttinten, antracietkleurige vlakken en matwitte kastfronten en tafelbladen.

Zomer 2023 bij de dealer

De nieuwe Dethleffs Globebus Go campers zullen vanaf de komende zomer bij de Dethleffs dealers in de showroom staan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel