Duitse caravan- en camperproducenten: beste kwartaal ooit

CIVD kwartaalcijfers 2018

Duitse caravan- en camperproducenten: beste kwartaal ooit

Het gaat nog steeds bijzonder goed in de kampeerindustrie. Waar de producenten nog aan het zuchten waren , moeten ze nu overuren draaien om alles nog een beetje op tijd te kunnen leveren. Zeker nu, aan het begin van het kampeerseizoen, is het dringen geblazen.

Dat geldt ook voor de dealers, die nu hard aan de bak moeten om alle voertuigen zo snel mogelijk af te kunnen leveren. De verkoopaantallen stijgen maar door en doorbreken het ene na het andere record.

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er in Duitsland namelijk maar liefst 30,3% meer campers verkocht dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Een enorme stijging, de Duitse brancheorganisatie van caravan- en camperbouwers CIVD spreekt zelfs van een exorbitante stijging.

Ook wat betreft de verkoopaantallen van de caravans is er een flinke stijging, namelijk zo’n 8% vergeleken met vorig jaar. Het betreft overigens niet direct het aantal verkochte voertuigen, maar het aantal voertuigen dat daadwerkelijk is afgeleverd. Volgens de CIVD zijn er in een kwartaal nog nooit zoveel voertuigen afgeleverd als in het afgelopen kwartaal. Het totale aantal bedraagt 17.580 voertuigen, waarvan 12.081 campers en 5.499 campers. Vooral de maand maart was een topmaand, waarin maar liefst 9.955 nieuwe recreatievoertuigen zijn afgeleverd. Ook dit is overigens een record. Naar verwachting blijft de productie nog wel even op dit niveau draaien, zodat het nu al bijna zeker is dat 2018 een absoluut topjaar voor de caravan- en camperproducenten gaat worden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel