Eriba vernieuwt de Exciting serie

Eriba Exciting model 2017

De nieuwe Eriba Exciting model 2017

BAD WALDSEE – Bij de ontwikkeling van de geheel vernieuwde Exciting heeft Eriba zich tot doel gesteld om de ideale gezinscaravan te bouwen, met het voorkomen van een premium model en een moderne look & feel.

Liefhebbers kunnen de nieuwe Exciting vanaf september in de showroom van de Eriba dealers bewonderen. Wie de nieuwe Exciting eerder wil zien moet eind augustus een bezoekje brengen aan de Caravan Salon in Düsseldorf.

Eriba heeft de Exciting al sinds 2012 in het programma. Hymer, de producent van Eriba caravans, staat bekend om de compromisloze kwaliteit en voortdurend innovatie van de caravans. Met de vernieuwing van de Exciting serie wil Hymer de positie van Eriba in het premiumsegment nog verder verstevigen. Komend modeljaar komt daarom de nieuwe Eriba Exciting op de markt. Net als nu in negen verschillende indelingen, maar dan met een geheel vernieuwd exterieur en interieur.

Exterieur

Met het nieuw ontworpen exterieur heeft de buitenzijde van de Exciting een uitstraling die weer helemaal bij de andere Eriba caravans past. Een voorbeeld daarvan zijn de multifunctionele achterlichten met LED-lampen, die als ze branden de balken van het Hymer-logo uitbeelden. De styling van de achterzijde, met deze achterlichten en de bumper, zien we ook terug op de andere Hymer modellen. Ook het ontwerp van de graphics is overeenkomstig de huidige Hymer vormgeving. Wie de uitstraling van de Exciting op een nog hoger niveau wil brengen, kan voor de optionele lichtmatelen velgen van Goldschmitt kiezen.

Interieur

Om alle kopers een optimale indeling te kunnen bieden, zijn er negen verschillende indelingen beschikbaar. Klanten kunnen kiezen uit bijvoorbeeld tweepersoons bedden, enkele bedden en stapelbedden. Ook kan men kiezen voor een meer compacte of een grotere natte cel. De negen indelingen hebben 4 tot 9 slaapplaatsen.

Het intereur is vormgegeven in een licht en modern houtdecor. Het innovatieve lichtconcept zorgt daarbij voor een gezellige verlichting. Alle 9 indelingen worden geleverd met de nieuwe stoffering ‘Fayon’. Net als in de Nova zien we ook in de Exciting het met de European Innovation Award bekroonde „raum+system“. Bij dit systeem worden de buizen, slangen en leidingen die normaal het binnenste van de kasten en banken ontsieren, netjes weggewerkt in speciale installatiekanalene zodat de bergruimte optimaal kan worden benut.

Like dit artikel
Tweet dit artikel