Bürstner vernieuwt de Averso

Bürstner Averso model 2017

De geheel vernieuwde Bürstner Averso model 2017

KEHL – De Averso, die al jaren Bürstners groetste troef is in het middensegment, moesten we een jaar missen. Maar in modeljaar 2017 is de Bürstner Averso weer terug.

Bürstner heeft dit jaar gebruikt om de Averso ingrijpend te vernieuwen en daarmee de marktpositie van Bürstner in dit voor Bürstner belangrijke segment te verstevigen.

De nieuwe Averso is door Bürstner zowel van buiten als van binnen compleet gemoderniseerd. Het kenmerkende Bürstner-design is daarbij duidelijke aanwezig. De meubelen zijn van een modern doch elegant ontwerp. De lichte, afgeronde deurtjes zijn uitgevoerd in lakoptiek en passen daarmee harmonieus in het lichte houtdecor. Kopers hebben de keus uit verschillende stofferingen zodat zij het interieur aan hun wensen kunnen aanpassen.

Bürstner gaat de nieuwe Averso leveren in 11 verschillende indelingen. De goed doordachte en uitgeruste caravans zijn standaard voorzien van onder andere het populaire AL-KO chassis, een disselafdekking, antislingerkoppeling, zware uitdraaisteunen, een watertank met 38 liter inhoud en een Truma Therme. Om het geheel nog verder naar de wens van de koper aan te passen zijn er verschillende optionele uitrustingspakketten leverbaar.

Het genoemde harmonieuze interieurdesign van de Averso wordt ook toegepast in de  Averso Plus, de bekende Averso variant met het hebbed boven de zitgroep. Bovendien wordt de Averso Plus lijn uitgebreid met 2 nieuwe indelingen. De eerste is de Averso Plus 500 TS. Deze heeft het bekende hefbed boven de zitgroep aan de voorzijde. Achterin is er een vast tweepersoons bed. De andere nieuweling is de Averso Plus 520 TL, deze is ontwikkeld aan de hand van reacties van kampeerders. Deze caravan heeft twee enkele bedden met daarbij de mogelijkheid om de aparte bedden middels een de rolbodem tot een kingsize tweepersoons bed om te bouwen. Ook de 520TL heeft voorin een zitgroep met daarboven een hefbed.

Er is nog een derde serie in de Averso-familie, namelijk de Averso top. Deze luxueuze caravan bevindt zich in de hogere middenklasse vertegenwoordigt en werd in modeljaar 2016 geïntroduceerd. De Averso Top wordt ongewijzigd overgenomen voor seizoen 2017. Er verandert alleen het nodige bij de indelingen van de Averso Top. De 430 TS, 450 TS en 460 TS zijn namelijk komen te vervallen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel