Facile-en-Route Campergids Europa 2015 is verschenen

Facile Campergids 2015

De bekende gids met camperplaatsen is weer geactualiseerd

OSS – Het aantal campers in Nederland stijgt nog steeds. Daarmee stijgt ook het aantal nieuwe camperaars en de behoefte aan betrouwbare informatie over overnachtingsplaatsen voor campers. De bekende Facile-en-Route Campergids Europa is weer geactualiseerd voor het komende seizoen en biedt zodoende actuele gegevens over ruim 8000 camperplaatsen in de meest belangrijke camperlanden van Europa.

Onder die duizenden camperplaatsen bevinden zich ook 415 nieuwe camperplaatsen. De informatie in de compacte gids wordt geïllustreerd met foto’s, ook is er een koppeling met navigatiesystemen.

De 976 pagina’s tellende Facile-en-Route Campergids Europa 2015 is vanaf 5 december verkrijgbaar bij o.a. ANWB, boekhandel, online en camper- en accessoiresbedrijven en kost kost € 25,95.

Uitgeverij Facile Media beheert sinds 1996 met grote zorgvuldigheid de database met camperplaatsen in Europa. Er wordt een team van ruim 50 inspecteurs ingezet om ieder jaar weer de camperplaatsen te controleren, zodat de informatie actueel blijft.

De 8033 camperplaatsen, van eenvoudige parkeerplaatsen tot mogelijkheden voor overnachten bij een boerderij, thermen, restaurant, museum of in een jachthaven worden compact beschreven en veelal (bij ruim 6000 camperplaatsen) geïllustreerd met een impressiefoto. Ook wordt per camperplaats informatie gegeven over het aantal plaatsen, soort ondergrond, stroom, mogelijkheden voor het water tanken, water lozen en lozen chemisch toilet, de aanwezigheid van wc’s, douches, wifi en tarieven. Nuttig is ook de informatie van afstanden naar o.a. het centrum, de bakker, winkel, fiets- en wandelroutes.

Bij alle camperplaatsen worden de gps-coördinaten gepubliceerd om zo zonder problemen naar de gewenste camperplek te rijden. Om het gemak van gps-coördinaten nog groter te maken zijn er ook datasets verkrijgbaar voor de meest gangbare navigatiesystemen. De in het navigatiesysteem opgeslagen coördinaten corresponderen dan met de pagina’s in de gids.

Like dit artikel
Tweet dit artikel