Fendt en Jette Joop over de caravan van de toekomst

kampeerzaken.nlFendt Caravan en het door Fendt ingehuurde ontwerpbureau Jette Joop laten met de Concept Caravan hun visie op de caravan van de toekomst zien.

 

De techniek zal in de toekomst immers op volledig andere productiemethoden zijn gebaseerd en de ontwerpers en constructeurs daardoor veel meer mogelijkheden bieden.


 

Deze caravan van de toekomst, waarbij vereenvoudiging van de vormen één van de uitgangspunten is, heeft een vormgeving die is gebaseerd op een combinatie tussen rechte vormen, harde hoeken, grote vlakken en rondingen.

De vensters aan de zijkant zijn samengevoegd tot één grote raampartij welke, net als het touchscreen van een smartphone, centraal is geplaatst. Het grote venster aan de rechterzijde kan opzij worden geschoven. De daardoor ontstane opening vormt, samen met de geïntegreerde trap, de toegang tot de caravan.

 

Het design is niet alleen transparant maar ook krachtig. De vlakke zijwanden zijn uit één deel gegoten. De doorzichtigheid en lichtdoorlatendheid van de raampartijen is variabel. Door de grote oppervlakte van de vensters is er niet alleen een enorme ruimtebeleving maar is er ook een verbinding tussen binnen en buiten. Verder biedt het minimalistische design volop mogelijkheden om subtiel met materialen en kleuren te spelen.

 

"Deze absoluut gewaagde blik in de toekomst geeft ons zin om ons nog meer te verdiepen in de caravan van de toekomst ", aldus Thomas Kamm, marketingleider van Fendt-Caravan.

 

(klik op de foto voor een vergroting)

Like dit artikel
Tweet dit artikel