Frankia Yucon nu ook op Renault Trafic

Frankia Yucon op Renault Trafic

Frankia Yucon nu ook op Renault Trafic

Op de Caravan Salon Düsseldorf presenteerde Frankia drie nieuwe kampeerbusjes in de Yucon-serie. Ook hier zien we dat men voor een afwijkend basisvoertuig kiest.

Tot nu toe waren Yucon-campers verkrijgbaar op basis van een Mercedes Sprinter en een Fiat Ducato. Voor de 5,08 en 5,48 meter lange kampeerbusjes koos Frankia namelijk de Renault Trafic als basisvoertuig. Ondanks de compacte afmetingen zouden deze nieuwe kampeerbussen relatief veel ruimte en veel comfort moeten bieden.

Frankia gaat meteen voortvarend aan de slag met de Yucon-busjes op de Renault Trafic. De nieuwe serie is komend seizoen verkrijgbaar in drie indelingen, die alle een maximaal toelaatbare massa van 3,5 ton hebben. Ook hebben ze alle drie een hoogte van 2 meter en dus ook een hefdak.

Drie indelingen

De nieuwe busjes zijn er zoals gezegd in drie indelingen. Twee daarvan zijn 5,08 meter lang, de derde meet 5,48 meter. De Yucon 51 FB heeft vier goedgekeurde zitplaatsen en vier slaapplaatsen. Naast een tweepits kookplaat en 49-liter koelkast heeft hij veel bergruimte onder de bank. In de Yucon 55 SB kan de achterbank indien nodig volledig worden verwijderd. Mét achterbank heeft hij vijf zitplaatsen. Deze indeling heeft overigens geen kookplaat. De Yucon 55SB is de grootste, en heeft vijf zitplaatsen en vier slaapplaatsen. De keuken is dezelfde als in de 51 FB.

Naast een slaapbank, die van de achterbank kan worden gemaakt, hebben de Yucon-busjes ook een bed van 190 x 126 centimeter in het hefdak. De camperbusjes hebben verder een vrijstaande tafel die binnen en buiten kan worden gebruikt. Alle drie de campers hebben een compact keukenblok met koelkast aan boord. Dankzij de 60-liter schoonwatertank kan ook de buitendouche nog redelijk gebruikt worden.

Compleet uitgerust

De Yucon-busjes zijn behoorlijk compleet uitgevoerd. Zo behoren onder anderen een luifel, fietsenrekken en voorbereiding voor zonnepanelen tot de basisuitrusting. Ook hebben ze dieselverwarming en een tweede boordaccu. De Yucon wordt verder ook geleverd met verduisteringsgordijnen, Isofix-aansluitingen, een boordcomputer en uiteraard ook draaibare voorstoelen. De Renault Trafic heeft standaard airconditioning, parkeerhulp en cruise control. Een radio en centrale vergrendeling zijn ook standaard.

Alle campers worden standaard in het wit geleverd. Tegen meerprijs kunnen kopers ook kiezen voor Crimson Red, Comet Grey, Highland Grey en Midnight Black.

Like dit artikel
Tweet dit artikel