Gebruikte caravan in trek bij Nederlandse kampeerder

kampeerzaken.nlTegen alle verwachtigingen in, zit de verkoop van gebruikte caravans dit jaar in de lift. De afzet van jonge occasions is in mei met maar liefst 27 procent gestegen, en ook over de eerste vijf maanden van dit jaar is een stijging waargenomen, van 6,2 procent. Vooral jonge gebruikte caravans, met een leeftijd tot vijf jaar, zijn populair onder de Nederlandse kampeerders.

 

Van deze jonge gebruikte caravans wordt meer dan de helft verkocht door een BOVAG-bedrijf. ‘In de showrooms van de meeste caravanbedrijven was het druk in de afgelopen maanden,’ licht Hans Louwers van BOVAG Caravanbedrijven toe. ‘Er gaan deze zomer zo’n 100.000 Nederlanders meer met eigen vervoer op vakantie dan in 2008, dus verbaasd daarover zijn we niet. Maar nu bewijzen ook de verkoopcijfers dit positieve geluid uit de markt.’


 

Vooral jonge tweedehands caravan laatste tijd populair
Opvallend is dat de vooral jong gebruikte caravan de laatste tijd erg in trek is. Deze caravans zijn vaak al voorzien van de laatste innovaties, zoals een vast bed, warmwaterboiler, toilet en zelfs een douche. Dingen die bij nieuwe caravans min of meer gebruikelijk zijn.
 

Uit recent onderzoek van BOVAG blijkt dat slaapcomfort, sanitair en keuken de belangrijkste koopmotieven zijn bij caravans. Hans Louwers: ‘Door voor een gebruikte caravan te kiezen blijft de investering te overzien en heeft de kampeerder de zekerheid van een jaar lang BOVAG Garantie. Bovendien wordt de caravan voor aflevering uitgebreid technisch gecontroleerd.’

 

Top 3
In totaal telt ons land momenteel 479.337 caravans. Daarmee is Nederland nog altijd het land in Europa met de grootste ‘caravandichtheid’. De top-3 provincies zijn Noord-Brabant met ruim 80.000 caravans, Zuid Holland met 75.000 en Gelderland is goed voor een derde plek met meer dan 66.000 caravans binnen de provinciegrens.

 

Vouwwagens
Naast gebruikte caravans zijn ook vouwwagens dit seizoen in trek bij de kampeerder. De moderne ‘tenttrailer’ is immers snel op te zetten, comfortabel en licht van gewicht. Daardoor kan de vouwwagen ook makkelijk getrokken worden door een compacte auto, en sluit dus perfect aan bij de huidige behoefte van autobezitters en kampeerders.

 

Keus genoeg
Ook op zoek naar een gebruikte caravan, of een occasion vouwwagen? Er is keus genoeg in onze database. Al deze occasions worden door bedrijven aangeboden, een groot deel daarvan is lid van de BOVAG.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel