Hemelvaartweekeinde zorgt voor volle wegen

kampeerzaken.nlDe ANWB verwacht zowel in Nederland als in de omringende landen de nodige drukte op de wegen. Menigeen trekt er dit lange weekeinde rond Helmelvaartsdag natuurlijk op uit, al zijn de weersverwachtingen niet echt ideaal.

 

Het verkeer kan daar in de loop van de middag al hinder van ondervinden. De avondspits vanavond verloopt ook veel drukker dan normaal, voorspelt de ANWB. Er zal rond 17.00 uur ruim 300 kilometer file staan.

 

De ergste drukte valt te verwachten op de wegen in het midden van het land, met name op de snelwegen richting de Veluwe (op de A1 en A50), Drenthe en Overijssel (op de A28), rond Arnhem (op de A12 en A50) en naar het zuiden van het land (op de A2 en A27). De meeste files zullen tussen 19.00 en 20.00 uur weer zijn opgelost.


 

Maar ook in het buitenland wordt de nodige drukte verwacht. In België zal er veel verkeer naar de kust onderweg zijn via de E40 Brussel – Oostende.

 

In Frankrijk zal het vanuit Parijs richting het westen en zuiden erg druk zijn, in Duitsland is het druk richting de Noord-en Oostzeekust en naar de Alpenlanden.

 

Ook in de Alpenlanden zelf worden er files verwacht op de routes naar het zuiden. Vooral op de A10 (Salzburg – Villach) en in Zwitserland op de A2 (Basel – Chiasso) is de kans op vertraging aanzienlijk.
 

Like dit artikel
Tweet dit artikel